Bygkorn

brevkassespørgsmål

Bygkorn

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 9 år 10 måneder siden

Hej brevkasse

Jeg har e bygkornligende bule i underside bag hønjre øjekant. Det gør ikke ondt, men det er ubehageligt, når jeg skal røre ved det, feks. når jeg fjerner make-up. Det ændre ikke det store ved mit øje, men jeg synes heller ikke det er kønt. Men bekymrer mig lidt efterhånden, fordi jeg har haft den i næsten et halv år. Jeg har læst på nettet, at det normalt tager under en måned for et bygkorn at forsvinde. Det kom også kort tid efter, jeg lige havde haft et rigtigt bygkorn, der forsvandt efter 14 dage, men jeg er meget i tvivl om hvad dette er, og det irriterer mig meget, at det ikke vil gå væk.

Svar: 

Hej med dig

Du har en bule på undersiden af højre øjenlågskant, som er kommet efter, at du for et halvt års tid siden havde et bygkorn. Bulen er øm, når du rører ved den og det bekymrer dig, at den ikke vil gå væk.

Udfra det du fortæller mig her, tror jeg ikke, at bulen er en farlig. Så du skal ikke bekymre dig mere om alvorlige sygdomme - som fx kræft. Det er med stor sandsynlig en helt godartet bule. Der kan med stor sandsynlighed være tale om et haglkorn (chalazion). Det er en helt godartet knude i bindevævet, som kan udvikle sig, hvis man tidligere, som du, har haft et bygkorn i det samme område. Det er helt ufarligt - men kan selvfølgelig være irriterende, hvis det er ømt - og give kosmetiske gener, hvis det vokser.

Jeg synes, at du skal ses og vurderes af en læge for, at vi kan være helt sikre på, hvad der er tale om. Her har du to muligheder, når du har et øjenproblem. Enten kan du direkte bestille en tid ved en praktiserende øjenlæge i dit nærområde eller bestille en tid hos din egen læge. Jeg vil anbefale dig, at gøre det sidste, da de praktiserende øjenlæger godt kan have lang ventetid, og man kan hurtigere komme til undersøgelse ved sin praktiserende læge. Din praktiserende læge vil undersøge dit øjenlåg og kan herefter vurdere, hvad bulen er, og om den kræver behandling. Hvis det er tilfældet, kan han/hun henvise dig videre til en øjenlæge. Øjenlægen vil så tage stilling til, om det kan fjernes. Hvis det kan fjernes og du selv er interesseret i det, kan øjenlægen fjerne det ved et meget lille, let kirurgisk indgreb, som øjenlægen vil fortælle dig mere omkring.

Jeg håber, at du har fået svar dine spørgsmål, og at det kan hjælpe dig videre med dit øjenproblem.

Mvh. Jens

Jenss billede
Jens har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program