jeg er blivet bøsse

brevkassespørgsmål

jeg er blivet bøsse

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 9 år 10 måneder siden

jeg er blivet bøsse men jeg tør ikke at sige det til min mor hvad skal jeg gør

Svar: 

Hej

Først vil jeg sige at det er rigtig sejt at du skriver herinde. Det kan være svært at snakke med sine forældre omkring seksualitet og også omkring mange andre ting, man kan gennemgå som teenager. Det er helt normalt. Det kan bl.a. skyldes, at man selv er i gang med at udvikle sig og der sker en masse nye ting med ens krop og også med ens personlighed. Det er i teenageårene man udvikler sig mest, og det er her at man begynder at finde ud af hvem man selv er og også hvem man er tiltrukket af. Nogle gange kan det føles som om, at ens forældre ikke forstår en og man har måske flere diskussioner/skænderier end man plejer. Men ofte ved ens forældre godt at teenagelivet kan være forvirrende og hårdt, fordi de også selv har været teenager engang. Det kan være med til at gøre dem mere forstående overfor de udfordringer man selv står overfor.

Du fortæller at du ikke tør sige til din mor at du er bøsse. Derfor tænker jeg, at du måske kan starte med at snakke med nogle andre om det. Det kan være du har nogle rigtig gode venner, du kan snakke med, eller at du kender nogle andre som er bøsse, som kan give dig nogle råd. Det kan også være at du har en lærer på din skole som du har tiltro til, som du kan snakke med. Nogle gange kan det at snakke med andre som måske ikke er så tæt på dig, gøre at du kommer til at føle dig mere klar og få mod på, at fortælle det til dem der står dig nær, f.eks. din mor. Du har også mulighed for at bruge chatten her ved Cyberhus, hvis du gerne vil stille flere spørgsmål. Her kan du chatte med andre unge i gruppechat, men du kan chatte med en voksen, hvor det kun er dig og den voksne der kan se hvad I skriver om. Jeg tænker at det måske kunne hjælpe dig, hvis du har nogle dage hvor det hele er lidt svært.

Når du synes du er klar til at fortælle det til din mor, tænker jeg at du måske kan finde inspiration i en af de her to måder:

Du kan prøve at sige til din mor, at du gerne vil snakke med hende om noget, hvor det bare er dig og hende der er til stede. Så ved hun at det er noget vigtigt og at du gerne vil have hendes opmærksomhed, når I taler sammen. På forhånd kan det måske være en fordel, hvis du har skrevet noget af det du gerne vil sige til hende, ned på et stykke papir. På den måde har du noget du kan støtte dig til, hvis du bliver nervøs eller usikker, når du snakker med hende. Det kan også være i forhold til, hvis hun måske har nogle spørgsmål. Det du måske kan skrive ned på forhånd, kunne f.eks. være: Hvor længe har du vidst at du er bøsse, hvad er det der gør, at du tænker du er bøsse, har du en kæreste m.m. Jeg tænker også at det kan være noter om, hvordan du håber hun reagere. f.eks. 'Jeg håber at du er glad på mine vegne, for det betyder meget for mig, at jeg kan snakke med dig om mit liv'. Det kan selvfølgelig være svært at skrive noterne ned, da man ikke kan forudsige hvad hun vil spørge om, eller hvordan hun vil reagere på det du fortæller hende.

Hvis du synes det er lidt svært at skulle fortælle din mor det over en samtale, kunne du evt. skrive et brev til hende, som hun måske kunne læse, mens du sidder ved siden af. Så har du mulighed for at få skrevet alt det ned, som du gerne vil sige til hende og hun har også tid, mens hun læser, til at bearbejde og tænke over hvad det er du fortæller hende. Så kan I snakke om det, efter hun har læst brevet, hvor hun måske har nogle spørgsmål. 

Hvis du gerne vil læse mere om at være bøsse og stille flere spørgsmål, er der en hjemmeside der hedder LGBT Ungdom, som er rigtig god. Det er en hjemmeside for unge under 25 år, der er tiltrukket af deres eget køn. Der kan du bl.a. læse andres historier om hvordan de sprang ud. Du har på hjemmesiden mulighed for at få rådgivning gennem telefon, chat og brevkasse indenfor bestemte tidsrum. Mange af de voksne der sidder ved rådgivningen er selv homoseksuelle og har derfor personlig erfaring sammen med faglig viden omkring området. Du kan også sige til din mor, at hun kan bruge hjemmesiden, hvis hun nu stiller dig en masse spørgsmål, som du måske har svært ved at svare på. Hun kan nemlig også få hjælp og stille spørgsmål, hvis hun gerne vil det. 

Jeg håber du får en dejlig sommer sammen med din mor og at du kan bruge mine svar.

Mvh. Ditte

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program