Mit liv

brevkassespørgsmål

Mit liv

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 9 år 11 måneder siden

Hej cyberhus.

min mor hun fik kræft for 1 år siden. 

Det har virkelig været en hård tid. Min mor og far er også lige blevet skilt fordi at min far var lidt "voldelig" men min far har virkelig ændret sig siden de blev skilt.

Nu har min mor altså fået en kæreste, og jeg har skulle holde det hemmeligt for min far. men nu har hun skrevet det i et brev til ham, i starten var jeg virkelig bange for at han blev ked af det! fordi min far er ikke typen der græder eller bliver ked af det. 

Min mor var ovre og aflevere brevet i hans post kasse og så gik hun hjem igen. jeg var virkelig bekymret over for at min far blev så ked af det så jeg spiste ikke i 2 dage og snakkede ikke til min mor. men den 3. Dag ringer han så til mig og spørger hvordan jeg har det med mor og hendes kæreste? jeg svarede at jeg egentlig havde det okay med det men at jeg var virkelig bekymret for dig ( min far ) og så lagde han på.

om aften hvor at de troede jeg lå og sov talte de i telefon jeg kunne høre min mor græde og jeg kunne også høre min far  ( min mor har et værelse virkelig tæt på mig ) så kunne høre det meste af hvad de snakkede om. min far sagde vist noget om at han var knust pga. Han havde jo stadig følelse for min mor.

har prøvet at cutte når det hele blev for meget, men det er ikke lige mig så det er jeg stoppet med. men hvordan kan jeg få det bedre med min mor og hendes kæreste? Jeg bliver virkelig irriteret når de går rundt og fjoller når jeg ved at min far sidder derhjemme og græder.

Svar: 

0
false

18 pt
18 pt
0
0

false
false
false

Kære du

Det lyder til at være en rigtig svær situation du står i og jeg kan godt forstå du er frustreret over det og ikke helt ved hvad du skal gøre. Derfor vil jeg også sige, at jeg synes det er rigtig godt at du har skrevet her ind for at fortælle om det. Jeg vil komme med mine tanker omkring det som du beskriver og forsøge at komme med mine råd til, hvad jeg tænker du kan gøre.

Når jeg læser dit brev tænker jeg, at der er sket rigtig mange ting i det sidste år som har været hårde ved dig. Det må være rigtig svært at ens mor får kræft og at ens forældre så samtidig vælger at gå fra hinanden. Jeg tænker også, at du måske inderst inde er lidt sur på din mor over de valg hun har taget? Det er i hvert slet ikke mærkeligt hvis du har det sådan, for det er rigtig svært at skulle se sine forældre blive skilt. Jeg kan også læse, at du tænker meget på, hvordan din far har det og at du er bange for at han er ked af det. Jeg tror det er rigtig vigtigt at du husker på, at det ikke er dit ansvar hvordan dine forældre klarer deres skilsmisse. Det er dig der er barnet i familien og derfor er det dine forældre der skal sørge for, at du kommer godt igennem det – ikke omvendt. Selvom jeg godt kan forstå du ønsker at de ikke var gået fra hinanden, er det din mors eget valg og hun har helt sikkert tænkt grundigt over det, inden hun gik fra ham.

Jeg kan også godt forstå at det er rigtig svært at se sin far være ked af det, men det er vigtigt at du ikke bliver ved med at føle at det er din opgave at gøre ham glad igen. Jeg tænker også at det er rigtig vigtigt, at du får snakket med dine forældre om de tanker og følelser du har. Det må have været meget ubehageligt at have overhørt deres telefonsamtale og derfor synes jeg også du skal fortælle din mor, at du kan høre det når hun ringer fra sit værelse og at du bliver rigtig ked af det. Dine forældre skal vide, hvordan du har det indeni når de skændes sådan, for det er slet ikke rimeligt, at det skal gå ud over dig. Jeg tænker at dine forældre måske ikke helt ved hvor svært det er for dig og derfor er det vigtigt at du fortæller dem det, så de sørger for at du ikke bliver blandet ind i det. Jeg synes også du skal fortælle dem, at du faktisk har været så ked af det, at du har forsøgt at skære i dig selv. Det er rigtig godt at du ikke kunne få dig selv til at gøre det igen, men det at du prøvede viser mig, at du har det meget svært og har brug for at snakke med nogle.

Til sidst vil jeg endnu engang huske dig på, at det ikke er dit ansvar at dine forældre er glade. Det at de er blevet skilt har intet med dig at gøre og du kan sagtens forlange af dem at de holder det for sig selv, så det ikke skal gå ud over dig. Jeg kan godt forstå, at du synes det er svært at få det godt med din mors nye kæreste. Jeg tænker at det nok bare tager lidt tid at vænne sig til og jeg synes også sagtens det er noget du kan snakke med din mor om. Hvis du ikke føler at dine forældre lytter eller at du måske har brug for at snakke med en, hvor du kan være helt anonym, synes jeg du skal kigge forbi chatrådgivningen her i Cyberhus.

Jeg håber du har kunne bruge mine råd og at du har mod på at snakke med nogle om hvor svært du har det.

Venlig hilsen Katrine

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program