i tvivl om graviditet

brevkassespørgsmål

i tvivl om graviditet

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 10 år 1 dag siden

Hej Cyberhus!

Først og fremmest, virkelig god hjemmeside I har jer :)

Det skal lige siges at vi IKKE har haft sex!!
Jeg hyggede mig i fredags med min kæreste - han fik handjob og jeg fik finger. Han fik først et handjob og bagefter gav han mig finger. Det jeg er i tvivl om, er om der kan være en chance for at jeg er blevet gravid, da han havde præ-sperm på pikken og så har rørt ved den med sine hænder og så givet mig finger? Jeg bad ham på et tidspunkt om at gå ud at vaske hænder, hvilket var efter han havde fået et handjob (han kom ikke på noget tidspunkt!!). Men jeg ved ikke om han har rørt ved sin egen pik lige inden han gav mig finger. Min menstraution skulle være kommet enten i lørdags eller søndags (så ind til vidre er jeg gået 3 dage over tid). Jeg ved ikke om det er min menstraution, der bare er over tid, eller om jeg rent faktisk kan være blevet gravid. Skal jeg kontakte læge eller hvad? 
Håber meget i vil svare.

Hilsen den bekymrede pige, der ikke skal være mor, som 14 årig!

Svar: 

Hej med dig.

Tusind tak for din ros - utrolig dejligt at få af vide. Det er helt naturligt, at du bekymrer dig om disse ting, når jeres hyggestund er gået lidt "galt", og du samtidig går over tid med din menstruation.

Umiddelbart er risikoen for graviditet utrolig lav ved den situation, du beskriver - specielt fordi din kæreste på intet tidspunkt er kommet rigtigt. Derfor tror jeg ikke, du skal bekymre dig. Jeg kan dog dog godt sætte mig ind i, at tankerne melder sig på banen, og at de kan være svære at slippe. Derfor er mit bedste råd til dig at købe en graviditetstest på apoteket eller i supermarkedet, så du hurtigt kan få fundet ud af, om der kan være noget om det, selvom jeg ikke tror det. Du kan nemt selv anvende testen, og der medfølger en fin instruktion i pakningen.

Årsagen til, at din menstruation ikke er kommet kan nemt have noget at gøre med, at du lige nu går og tænker meget over, om den kommer. Menstruation er nemlig påvirket af tanker og adfærd, så man kan risikere at udskyde sin menstruation ufrivilligt, fordi man tænker for meget over det. Derfor behøver din udeblivne menstruation ikke være et tegn på graviditet.

Hvis du vil være helt sikker, kan du godt få din læge til at undersøge dig. Det skulle dog kunne klares med graviditetstesten.

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

Vh. Matilde

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program