Make up

brevkassespørgsmål

Make up

brevkassespørgsmål af
Anonym
11 år
Oprettet 10 år 2 uger siden

Hej ;-) hvornår viL i sige at man kan begynde på makeup? og hvaD får noget skal man starte med?

Svar: 

Hej med dig

Det er et rigtigt godt spørgsmål og noget som jeg ved at mange piger på din alder tænker over. Når man er ved at blive teenager sker der en masse både med kroppen, tankerne og følelserne og det kan blandt andet betyde at man får lyst til at prøve nogle nye ting af, fx makeup. Det er meget forskelligt hvornår man begynder at bruge makeup, for det handler meget om hvornår man er føler sig klar til det og hvornår ens forældre giver en lov til det.

Jeg tænker at det kunne være en rigtig god ide både at snakke med din mor og dine veninder omkring det. Det kan måske virke lidt pinligt eller underligt at snakke med ens mor om sådan noget, men din mor har også været i din alder og jeg tror hun kan huske hvordan det var første gang man skulle bruge makeup. Det kan være at hun kan guide dig lidt og at I sammen kan gå i Matas og købe din første makeup. Dine veninder kan du måske snakke lidt med omkring hvad de bruger, hvad de synes er pænt og høre dem om de ved hvilket mærke og hvor man køber det henne. Det kan også være at I kan have sådan nogle make-up aftener hvor I tester, giver hinanden makeup på og bare prøver alt muligt af.

Det kan være en god ide at starte meget stille og blidt ud de første mange gange man bruger makeup. Brug lyse farver og ikke alt for meget ad gangen. Det kan være at det bare lige skal være lidt mascara, en lys øjenskygge eller lidt kinderødt. Og husk frem for alt at gøre det du synes er pænt og har lyst til.

held og lykke med makeuppen.

Venlig hilsen Marianne

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program