Personlighedsforstyrrelse

forumspørgsmål

Personlighedsforstyrrelse

forumspørgsmål af
Elijah
14 år
Oprettet 10 år 2 uger siden

Hej.. Jeg vil meget gerne have svar på om der er nogen der ved hvor gammel man skal være for at have Personlighedsforstyrrelse Jeg har Googles det Og ved en af de 8 forskellige Personlighedsforstyrrelser passer alt 100p på mig Og ved to andre passer næsten alt på mig.. Så selvom man er 14 kan man så have Personlighedsforstyrrelse..?

Kommentarer

Jeg har selv en personlighedsforstyrrelsen ængstelig evasiv. Jeg tror ikke man skal have en bestemt alder for at have en personlighedsforstyrrelse da det er noget der ligger i ens personlighed. Hvis du tror du har en pf bør du gå til din læge så hun kan henvise dig til en psykolog.

Selvom man f.eks. Både er ængstelig og nervøs betyder det ikke nødvendigvis man har personlighedsforstyrelsen ængstelig evasiv. der skal nogle specielle kriterier til at det er en desideret personlighedsforstyrrelse

354

Jeg har læst alle kriterierne for paranoid personligheds forstyrelse og alt passer på mig
Og en del ved to andre passer også på mig
Og tak for svaret :)
Kan man ikke bare kontakte sin tidligere psykolog..?

330

1. De der tests på nettet stinker. Har selv prøvet nogen stykker og kender mange der har prøvet. Vi havde alle sammen flere diagnoser. Det var til en opgave vi tog dem og vi blev også testet af en rigtig psykolog. Ingen af os havde diagnoser.
Så de er altså ikke særlig præcise.
2. Du har nok taget testen fordi du er nervøs for om der er noget galt. Det synes jeg faktisk er grund nok til at kontakte lægen og få en snak.

Mener ikke du bare kan kontakte gammel psykolog for du skal vist ha en ny henvisning fra lægen. Altså medmindre du selv vil betale for psykolog

309

Der er ingen aldersgrænser for personlighedsforstyrrelser - det behøver heller ikke være noget man er født med, ofte er det noget der kommer pga. nogle hændelser i ens liv.

Men jeg har selv siddet på internettet og sammenlignet mit liv med symptomer på forskellige ting og jeg har lært én meget vigtig ting, bare fordi man føler man opfylder alle kriterier for en personlighedsforstyrrelse betyder det ikke nødvendigvis at man har det! - Når man snakker om psykiske symptomer så skal man se på det sådan her:
- Hvis der fx. står "Man er mistænksom og udviser stor mistillid over for enhver situation" så selvom man kan gøre sig enig i hvad der står der, betyder det ikke nødvendigvis man har en Paranoid personlighedsforstyrrelse. Men hvis du føler at du opfylder alle kriterier for symptomer og at du føler at du opfylder dem selv når du har det allerbedst og det her er meget vigtigt, for du skal bedømme det ud fra en periode hvor du har det så godt så muligt. Hvis det stadigvæk viser sig at du opfylder alt, så er mit bedste råd at smutte en tur til lægen. Han vil bedømme hvad der så skal ske videre. Så tro ikke på alt du kan læse om på nettet, du kan sagtens have en personlighedsforstyrrelse, men du kan lige så godt ikke have nogen, hvis du er meget i tvivl er lægen det bedste sted at starte :)

//Mvh HamDrengen

338

Mange mange tak..
Og kan godt tale med min gamle psykolog for havde sådan en gang tilbage, og han sagde jeg altid bare kunne skrive
Vil nok skrive til ham når jeg tør..

317

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program