Hæmoride?

brevkassespørgsmål

Hæmoride?

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 10 år 1 måned siden

Hej jeg er en dreng på 15år, jeg har her idag d. 23/3 fundet ud af at jeg har noget som ligner en hæmoride. Den sidder lige ved siden af anus somjeg regner med at alle hæmorider gør, men jeg kan ikke finde noget hvor jeg kan læse om det, fordi det ser ud til at ikke mange 15årige får hæmorider. Jeg ville bare høre om hvad årsagerne kunne være til det? og jeg har heller ikke tænkt på at fortælle nogen om det, men er det nu en god idée? eller kan det være noget andet en en hæmoride?

Hilsen mig. :)

Svar: 

Hej med dig!

Mange tak for dit spørgsmål. Hæmorider er ret almindeligt. En tredjedel af befolkningen har eller har haft hæmorider. Selvom det er hyppigere jo ældre, man bliver, er det ikke ualmindeligt at få hæmorider som 15-årig. Der er forskellige årsager til at man får hæmorider, og nogle af dem kan være forstoppelse, diarre, hvis man står meget og løfter meget tungt i løbet af dagen.

Man kan få noget medicin hos lægen, der kan hjælpe på de gener, man har ved hæmorider. For at forebygge hæmorider kan man sørge for at holde sin afføring blød ved at spise flere fibre, være fysisk aktiv og drikke rigeligt med vand. Det kan også hjælpe at gå på toilettet når trangen melder sig og undgå at blive siddende og læse blade eller presse over længere tid.

Jeg håber, du kan bruge mine råd.

Mange hilsner

Christine

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program