Vægt:/

brevkassespørgsmål

Vægt:/

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 10 år 1 måned siden

Hvor meget skal en pige på 12 år som er lille og er 146 vejer 32 kg! Er det farligt! Eller skal man bare spise lidt mere? er så bange for at det er faligt:( 

Svar: 

Hej med dig

Jeg vil forsøge at svare så godt, jeg kan. Ud fra det du fortæller mig om din højde og vægt, kan jeg se, at din vægt er lav - hvis man sammenligner med en gennemsnits pige på din alder. Men du er ikke undervægtig! Så du skal ikke være bange for, at det er farligt.
Der sker en masse ting med kroppen, når man er pige og 12 år. Den vokser i forskellige områder på forskellige tidspunkter over få år. Alt sammen for at udvikle de voksne, kvindelige former, og for at man senere kan blive gravid. På samme tid er alle piger forskellige, og der findes mange forskellige kropsbygninger: høj, lav, kraftig, tyk, slank, tynd og så videre. Der er meget normalt og helt okay, at have bekymringer om sin vægt og udseende, når der i teenageårene sker så mange forandringer på få år.

Jeg tænker på, om du har snakket med nogen omkring din vægt, og netop hvorfor du bekymrer dig om den? Om du spiser sund mad og får nok at spise til hverdag?  Jeg vil anbefale dig at tale om din vægt med din mor og far, din lærer eller en anden voksen, som du føler dig tryg ved. Den, du vælger at snakke med om det her, har sikkert fornemmelse af dine madvaner, og hvordan du klarer din hverdag. Dine forældre vil sikkert også kunne huske, hvis de selv var små i forhold til deres klassekammerater, da de var på din alder.
Hvis du fortsat er bekymret for din vægt, er du også altid velkommen til at aftale tid hos din praktiserende læge. Her kan du fortælle om vægten og din bekymring. Din læge vil undersøge dig og sammenligne din vægt og højde nu med tidligere målinger. Ud fra det kan han/hun afgøre, om du vokser, som du skal. Han/hun vil hjælpe dig afhængigt af, det I finder ud af sammen.

Jeg håber, at du har fået svar på dit spørgsmål.

Mvh. Jens

Jenss billede
Jens har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program