Sex med kæresten

brevkassespørgsmål

Sex med kæresten

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 10 år 3 uger siden

Hej mig og min kæreste vil gerne have sex men jeg ved ikke hvordan vi lige kan gøre det bedst så vil gerne have nogle gode råd til hjælp fordi jeg biver helt ked af det når han spørger mig så siger jeg altid nej fordi jeg er bange for jeg gør noget forkert med ham vi kan godt ligge og nusse men ellers ikke så siger jeg fra og det er noget det gør mig ked af det

hvad skal vi gøre og hvorfor skal jeg altid sige fra

Svar: 

Hej med dig.

Den første gang er altid lidt af en udfordring, så det er godt du skriver ind til os med dine tanker omkring det.

I dit brev skriver du, at du altid ender med at sige fra, og det får mig lidt til at tænke på, om du måske ikke føler dig helt klar. Når man er i et forhold, hvor ens kæreste har rigtig meget lyst til sex, kan man nogle gange komme til at tro, man også selv har lyst til sex, selvom man måske ikke selv er klar til det. Derfor er det rigtig vigtigt, at man mærker efter med sig selv, om man virkelig er klar og har lyst til at dyrke sex, og at det ikke er fordi, ens kæreste gerne vil. Hvis man har mærket efter og føler sig helt klar, kan man kaste sig ud i at have sex.

Hvis du føler dig helt klar, men er bange for at gøre noget forkert, kan du være helt rolig. Det er næsten umuligt at gøre forkert. Den sværeste del er for langt de fleste at få kondomet på. Nu skal det ikke lyde sådan, at sex er nemt. Ligesom alt andet i livet, er det noget, man skal lære, men heldivis kan man lade sig guide af, hvad der føles godt. Du skriver ikke, om din kæreste har haft sex før, men uanset om han har eller ej, skal det nok blive en fantastisk oplevelse for ham at have sex med dig. Sex handler ikke om at være den bedste, det handler om at have det godt og sjovt med hinanden og lære hinanden at kende. Mennesker har sex på forskellige måder, så hvad der er godt for én, er måske dårligt for en anden. Derfor skal man lære at have sex sammen, så man ved, hvad der er godt i lige præcis den relation.

Mit råd er derfor, at I skal kaste jer ud i det, når I føler jer klar til det, og huske på at have det sjovt. Husk også at bruge kondom, da det er den eneste præventionsform, der både beskytter mod graviditet og seksuelt overførte sygdomme.

Kærlig hilsen Tanne

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program