Barbering

brevkassespørgsmål

Barbering

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 10 år 1 måned siden

Hej!

Jeg har barberet mig i lang tid, og prøvet forskellige måder at gøre det på. Det skal forståes på den måde, at jeg har prøvet at barber uden og med skum, spulet med iskoldt vand bagefter og barberet flere gange for at se om det ville holde i længere tid, men intet virker til at holde mere end et døgn - nogle gange begynder hårene allerede at vokse ud igen sent om aftenen.

Jeg er utrolig træt af det og jeg ville gerne have sådan at jeg ikke behøvede at barbere mig hver dag. Jeg har en kæreste og jeg har det bedst med at være glatbarberet.

Så jeg tænkte på om I har nogle råd til hvad man kan gøre for, at holde det nede. Der er vel voks, men jeg har også prøvet voks som ikke virkede specielt godt.

Så har I nogle råd eller mærker til produkter som I ved der kan holde det nede? 

Jeg barbere også intim, og det gør rigtig ondt at gøre det dagen eller et par dage efter igen. 

På forhånd tusind tak for hjælpen:)

Svar: 

Hej med dig!

jeg kan godt forstå, at du synes, det er irriterende, at hårene begynder at komme ud så hurtigt, efter du har barberet dig. Men jeg vil lige først fortælle dig, at det er meget normalt. Når man barberer sig, skærer man bare det yderste af håret af, og eftersom hårene hele tiden vokser en lille smule, behøver der ikke gå særlig lang tid, inden små spidser kommer frem igen - lige præcis nok til, at man kan mærke det.
Der er nok desværre ikke nogen måde at barbere på, som holder hårene væk i længere tid - fordi man som sagt bare lige skærer det øverste af, resten af håret sidder stadig lige under huden, klar til at komme frem igen.

Man kan få nogle barber-maskiner, som når du bruger den, hiver hårsækkene med ud af huden. Det vil sige, at det er hele håret, man fjerner, og ikke bare det øverste af håret. På den måde går der længere tid inden hårene kommer frem igen, fordi der først skal dannes en ny hårsæk, og så skal håret begynde at vokse. Nogle af maskinerne kan dog godt være lidt dyre (ihvertfald hvis de skal være gode), men så sparer du tilgengæld også penge på barberskum og barberblade. Mange af maskinerne kan både bruges til ben og arme, og nogle af dem også til intimbarbering, her skal man dog være lidt ekstra forsigtig. Og så skal det også lige nævnes, at sådan nogle maskiner godt kan gøre lidt ondt at bruge, fordi de hiver hårene ud - du kan prøve at tage en pincet og hive et hår ud af benet for at prøve det.

Der er, som du selv nævner, også voks, men det kan godt være rigtig svært at gøre selv, så det bliver ordentlig, så her kan det være en ide at gå til en kosmetolog eller lignende, hvor man kan få det gjort. Det er også lidt dyrere end barbering, men det skal til gengæld ikke gøres særlig ofte, fordi det også hiver hårene ud med hårsækken.
Man kan også blive vokset i bikini-linjen, men det kan dog gøre rigtig ondt, fordi huden dernede er lidt mere følsom end for eksempel på benene. Generelt skal man være lidt mere opmærksom på hårfjerning i bikinilinjen sammenlignet med benene. Hvis man for eksempel barberer sig hver dag, kan det som du nævner gøre ondt, og der kan komme røde knopper, som klør. Især i bikini-linjen kan det være svært at blive helt hårfri, fordi det også er bedst at barbere med hårene og ikke mod hårene - på den måde undgår man at det gør ondt, og man kan stadig sikre sig, at hårene ikke bliver særlig lange.
Og så kan det være en god ide at smøre sig med en god creme uden parfume, efter man har barberet sig.

Husk på, at hårene er helt naturlige at have, og at alle kvinder har dem. 

Jeg håber du kan bruge mit svar.

Venlig hilsen Janni

Janni har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program