pleje familie

brevkassespørgsmål

pleje familie

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 10 år 1 måned siden

Hej cyberhus Jeg er 13år og er i plejefamilie Men vil ikke bo her mere Da de ikke tror på mig De respektere mig ikke De respektere ikke at jeg har det lidt svært i skolen Men jeg vil gerne hjem og bo ved min far Hvad skal jeg gører? Jeg kender heller ikke min mor men jeg vil gerne ha kontakt til hende i gen Ha ikke haft kontakt med hende siden jeg var 3år gammel Hvad skal jeg gører?

Svar: 

Hej!

Det må være rigtig svært at bo hos en plejefamilie, du ikke er glad for, og det er rigtig godt, at du skriver herind for at snakke lidt om det.
Jeg synes, det er rigtig vigtigt, at du snakker med en voksen om, at du ikke er glad for at bo hos din plejefamilie, og at du gerne vil bo hos din far og have kontakt med din mor. Nu hvor du ikke er så glad for din plejefamilie, kan du prøve at finde en anden voksen, du kan snakke med. Det kan for eksempel være en lærer fra din skole eller måske en af dine venners far eller mor. Så kan du fortælle ham eller hende, hvordan du har det, og de kan prøve at hjælpe dig. Det er rigtig vigtigt at have en, man kan støtte sig op af, når man har det svært, og en man kan snakke med om de ting, der fylder meget.

Ved kommunen har du det, man kalder en sagsbehandler, som har hjulpet dig dengang, du skulle i en plejefamilie. Den sagsbehandler kan hjælpe dig ved at fortælle om dine muligheder for at komme til at bo hos din far.  Jeg ved ikke, hvad grunden til at du bor i plejefamilie er, men der har været en grund - så derfor kan det godt være, at det ikke er en mulighed for dig at komme til at bo hos din far. Men hvis du er meget ked af din plejefamilie, kan det være, at din sagsbehandler kan hjælpe dig med at finde en ny plejefamilie at bo hos, som du bedre kan lide. Det er nemlig rigtig vigtigt at dine plejeforældre respekterer dig, og at de kan hjælpe dig med dine problemer i skolen. Jeg forstår godt, du har tanker om, at du gerne vil bo hos din far. Du må dog huske på, at det ikke er sikkert, at din far er, som du husker ham fra dengang, I var tætte. Der er gået meget lang tid, siden du sidst var i nærheden af ham, så du må ikke forvente, at alting bliver godt ved at komme hjem til ham.

Den voksne, du vælger at snakke med, for eksempel din lærer, kan hjælpe dig med at komme i kontakt med din sagsbehandler, som så kan se på hvilke muligheder, der er for at hjælpe dig.
Hvis der ikke er en voksen, du har lyst til at snakke med, kan du prøve at kontakte bisidderkorpset, her kan man få en bisidder, som er en voksen, der kan hjælpe dig med, hvad dine rettigheder er, og hjælpe dig med at kontakte kommunen.

Med hensyn til at få kontakt med din mor - hvis du nogle gange ser din far, kan det være, han kan hjælpe dig med at få kontakt til din mor?! Måske ved han, hvor hun er henne, og hvordan man kan få fat i hende. Du kan ihvertfald prøve at fortælle din far, at du godt kunne tænke dig at snakke med din mor, og så kan det være han kan hjælpe dig.

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

Venlig hilsen Janni

Janni har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program