rocker jimmy eller den pæne pige

brevkassespørgsmål

rocker jimmy eller den pæne pige

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 10 år 2 måneder siden

hej cyberhus

jeg har et par spørgsmål da jeg var mindre blev jeg kladt rocker jimmy og de der navne og jeg røg smøger og hash og alt det man gjore for at være sej men da jeg fandt ud af det ikke var så smart blev jeg en af de pæne piger men de ting jeg har gjort ligger jo stadig i baghovedet og jeg ryger stadig og også hash men nu det jo bare hvad kan jeg klade mig flok siger tit til min mor sikke en dejlig datter du har dig så bliver min mor helt flov hun ved jo ikke hvad hun skal sige men hvad kan jeg klade mig for alle siger jo stadig jeg haar den indre rocker jimmy inden i mig men er det fint nok eller skal jeg blive ved med at prøve at holde på den pæne pige på en måde vil jeg gerne være lidt den der ricker jimy for det er der jeg har det bedst hvis i forstår men mine venner siger jeg må vælge

Svar: 

Hej med dig!

Det er rigtig fint, du skriver herind med dine spørgsmål.
Først og fremmest har jeg lyst til at sige, at det ikke er så vigtigt, hvad du skal kalde dig - om du skal kalde dig for "pæn pige", eller "rocker jimmy" eller noget helt tredje. Det der er vigtigt, er at du er dig selv - du behøver ikke prøve at putte dig selv ned i en bestemt kasse, og så opføre dig som den slags pige. Du skal være dig selv, og hvis du føler, du både har dele af "pæn pige" og "rocker jimmy", så er det også helt okay. Du skal bare kalde dig "mig". Og når folk siger til din mor, at du er en dejlig datter - så er det fordi, du er en dejlig pige, lige præcis som du er, og det skal både du og din mor bare være rigtig glade for og stolte af.

Det er meget normalt som teenager, at føler at man skal passe ind i en bestemt kategori og opføre sig på en bestemt måde, men det er allermest vigtigt, at du er dig selv, og at du bruger din ungdom til at finde ud af, hvem du er, og hvordan du gerne vil være. Måske du gerne vil have både lidt "rocker jimmy" og lidt "pæn pige" i dig - og også en masse andre ting. Alt det, der tilsammen gør dig til den, du er.

Men samtidig vil jeg også sige til dig, at der er nogle ting, du fortæller, hører med til kaldenavnet "rocker jimmy", som jeg ikke synes, er så gode. For eksempel at du ryger hash. Det er meget usundt at ryge hash, fordi hvis man tit ryger, kan det give en rigtig mange problemer. Fx kan man få svært ved at lære, huske, koncentrere sig osv. Derfor synes jeg, det er rigtigt vigtigt, at du prøver at se, om du kan stoppe med det. Jeg ved godt, at det kan være rigtig svært, fordi det måske er blevet lidt en vane, og fordi det måske er noget, du gør sammen med dine venner og synes, det er sjovt og hyggeligt. Så hvis du også har nogle venner, som ikke ryger hash, kunne du måske prøve at tilbringe lidt mere tid sammen med dem, og så lidt mindre tid sammen med de venner, der ryger hash. På den måde vil det måske ikke være så svært at stoppe med at ryge hash.
Og så vil du måske også finde ud af at du godt kan bevare lidt "rocker jimmy" i dig uden at ryge hash.
Hvis du har brug for at snakke med nogen omkring dit hash-forbrug, og måske få lidt hjælp til at stoppe osv., så kan du prøve at gå ind på Netstofs hjemmeside, hvor du kan chatte med nogen eller skrive et brev i brevkassen, ligesom du har gjort her, og få svar fra nogen, der ved rigtig meget om hash og andre stoffer.
Du kunne måske også prøve at snakke lidt med din mor om, hvordan du har det. Hvis du ikke har lyst til, at hun skal vide, du ryger hash, kan du måske bare snakke med hende om, at du godt synes, det kan være lidt svært at finde ud af, hvordan du skal være og sådan. Din mor har jo også engang været i din alder, og måske haft nogle af de samme tanker, som du har nu, så måske kan hun give dig nogle gode råd. Og det er altid rart at have en at snakke med, når der er noget man går og tænker meget på.

Jeg håber du kan bruge mit svar.

Mange hilsner fra Janni

Janni har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program