P-piller

brevkassespørgsmål

P-piller

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 10 år 1 måned siden

Hej

Jeg har et spørgsmål omkring p-piller, som jeg gerne vil vide noget om. Jeg har menstruation og har voldsomme smerter. Min menstruation er meget uregelmæssig og der kan næsten gå 2 uger for meget mellem. Det er helt vildt irriterende og går mig på. Jeg kan næsten ingen ting når jeg har menstruation, det vil sige at jeg ingen aftaler kan lave på forhånd. Så jeg kunne helt vildt godt tænke mig at starte på p-piller, men er jeg for ung? Jeg har læst at man helst ikke må tage p-piller hvis ens menstruation er uregelmæssig.

ps. Jeg skal til læge næste uge for tale om det. Men har det som om jeg ikke må.

Hilsen Mig.

Svar: 

Hej med dig. 

Tak for dit spørgsmål. Jeg kan forstå at du er meget generet af menstruationssmerter og derfor spekulerer på om p-piller kan hjælpe dig. 

Jeg synes det er nogle meget fine tanker du har gjort dig, og jeg synes det er en rigtig god idé at du har bestilt en tid hos din læge. Det er bestemt ikke forkert at tage kontakt til din læge og få en snak om tingene- det må du meget gerne og jeg er sikker på at din læge ikke synes der er noget underligt i det. 

Når det så er sagt, så er det vist ret forskelligt hvornår forskellige læger synes det er ok at give p-piller. Så vidt jeg ved er der ingen fast aldersgrænse for hvornår man kan få p-piller, men du har i at mange læger synes at man skal have regelmæssig menstruation før man begynder på p-piller. Generelt set er det nok en god idé at kroppen ligesom er færdigmodnet og stabil hvad angår ens egen hormonudskillelse inden at man begynder at påvirke den med kunstige hormoner, som p-piller jo er. Så det kan være at din læge synes det er tidligt, hvis det er tilfældet vil jeg foreslå at I laver en aftale om at snakke sammen igen om f.eks. et halvt år eller om et år, så kan det situationen er anderledes. 

Jeg håber at du kan bruge mit svar og at I finder en løsning hvor du ikke er så plaget af dine menstruationsmerter.

Med venlig hilsen

Morten

MortenSs billede
Morten fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program