Tjek?

brevkassespørgsmål

Tjek?

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 10 år 2 måneder siden

Jeg kan se i et tidligere indlæg at man kan blive smittet med sexsygdomme ved at modtage oralsex fra en dreng. Jeg modtog for over et år siden oralsex, jeg vidste ikke dengang at der overhovedet var nogen risiko for smitte, så jeg beskyttede mig ikke. Jeg har ikke mærket noget usædvanligt dernede, synes du alligevel jeg skal tjekkes ved lægen, eller er der ikke nogen grund til det(er risikoen for smitte ikke ret lille?)? og hvor lang tid tager det at få svar på prøverne?

Svar: 

Hej med dig.

Det er godt at høre, at du læser indlæggene på siden. Man kan nemlig tit finde svar på sine egne spørgsmål gennem noget, som andre har spurgt om.

Du har ret i, at risikoen for at blive smittet gennem oralsex er meget lille, da det kun er nogle få sexsygdomme, som kan overføres ad den vej. Selvom risikoen er lille, er den der, og det kan derfor være en god idé at blive tjekket for sexsygdomme ved lægen, hvis man bekymrer sig om det. Man kan nemlig også sagtens gå rundt med en sexsygdom uden at have nogen symptomer. Når man er seksuelt aktiv og måske endda har prøvet at skifte partner, er det som udgangspunkt en god idé at blive tjekket ved lægen ca. hvert år. På den måde kan man nemlig hurtigt blive behandlet, vide sig sikker og være sikker på, at man ikke smitter sin næste partner.

Det er lidt forskelligt fra læge til læge, hvor lang tid der går, før man får svar. Som udgangspunkt vil jeg dog sige, at du kan forvente svar inden for max to uger.

Kh. Matilde

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program