Uregelmæssig menstruation?!

brevkassespørgsmål

Uregelmæssig menstruation?!

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 10 år 3 måneder siden

Hej :-)

Jeg er en pige på 14, snart 15. Jeg har haft mensturation siden Juni sidste år. Siden da har min menstruation været uregelmæssig. Jeg kan have menstruation i 2-3 uger, og have en pause i 5 dage til 1 måned. Det er også meget forskelligt hvor meget jeg bløder, nogle gang er det vildt meget, og nogle gange er det ikke så meget. Jeg har haft det sådan her fra start af. jeg har dyrkede både håndbold og fodbold, men nu spiller jeg så kun håndbold. Har det noget med det at gøre? Hvad skal jeg gøre? Bliver den regelmæssig nogensinde?

Svar: 

Kære du

Det lyder irriterende, hverken at vide hvornår det kommer, hvor længe eller hvor meget det er. Den gode nyhed er dog, at det er helt normalt, at mængde, varighed og hyppighed varierer de første år man har menstruation. Derfor skal du heller ikke være bekymret for at det har noget med sporten at gøre.

Med tiden vil menstruationen blive regelmæssig, men hvis du synes det er meget irriterende kan du tage en snak med din læge om at få p-piller. Så bliver det nemlig helt regelmæssigt.

Mange hilsner Maria

Marias billede
Maria har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program