Spørgsmål..

brevkassespørgsmål

Spørgsmål..

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 10 år 4 måneder siden

Hej.. :-)

Jeg en pige på 15, har verdens bedste kæreste på 17 snart 18. Mig og ham, har haft sex, mange gange.. Men vi beskytter os ikke altid.. Jeg prøver ikke på, at blive gravid, eller noget. Men er begyndt at blive, lidt bekymret for jeg ikke, kan blive det. Når jeg nu engang skal.. Da han før er kommer i mig, uden jeg er blevet det..? Er det fordi, deT ikke passer med ægløsning? Eller skal jeg virkelig, være bange for jeg ikke kan.  Jeg har haft symptomer til det, og min menstration udeblev 1 uge, da den så kom, tog jeg en gravidtettest.. Men den skrev negativ. Min mave er blevet større, ved underlivet, er udmattet, kvalme, og sådan.. Men samtidig med det, går jeg rundt, med en depression. Så ved ikke, hvad jeg skal tro.. Håber i forstår, mit spørgsmål, og svare mig hurtigt. Og siger det igen.. Det ikke fordi, jeg prøver at blive gravid.. Men er bange for, jeg ikke kan blive det, når jeg engang er klar, når jeg er ældre. 

Svar: 

Kære du

Det lyder dejligt at du har verdens bedste kæreste og at I godt kan lide at have sex sammen. Jeg forstår dog godt din bekymring, som jeg tror at de fleste piger og kvinder får på et eller andet tidspunkt, især hvis man drømmer om at få børn en dag.

Som jeg forstår dit spørgsmål prøver du ikke på at blive gravid lige nu, men er begyndt at blive bekymret for om du kan, da dig og din kæreste ikke altid bruger beskyttelse. Det første jeg tænker er at der ikke er nogen som helst grund til bekymring. Som du skriver kan man kun blive gravid under sin ægløsning, som finder sted cirka midt i din cyklus, altså cirka 14 dage efter din sidste menstruation. Alle kvinders cyklus er dog forskellige, så det kan man ikke helt regne med og nogle gange kan sædceller gemme sig lidt i livmoderen, og befrugte et æg uden for ægløsning. Det betyder at du nok har ramt uden om din ægløsning og at det er derfor du ikke er gravid, hvilket jo er heldigt, når du ikke har lyst til at være det. Jeg vil foreslå jer at tænke rigtig meget over det her med beskyttelse. Det er en unødvendig bekymring at gå rundt og tænke på, om du er blevet gravid eller ej. Så tag en snak med din læge om prævention, f.eks. p-piller, p-ring eller noget helt tredje.

Du skriver det her med at du har symptomer på at være gravid og at du derfor er usikker på om du er det. Det kan jeg godt forstå at du tænker over, men hvis du har taget en test og den har vist 'negativ', så er du med næsten 100% sikkerhed ikke gravid. De her symptomer skyldes altså noget andet, f.eks. at du går rundt og tænker meget over det her med graviditet. Nogle gange kan man tænke så meget på noget, at det kommer til at påvirke kroppen rigtig meget. Men det kunne også lyde til at det kunne være følgevirkninger til en depression. Hvis du bliver ved med at have det på denne måde, vil jeg også foreslå dig at snakke med din læge. Han/hun kan hjælpe dig til at finde ud af hvorfor din krop reagere på den måde og hjælpe dig til at ændre det.

Jeg håber du kunne bruge mit svar, så du kan komme til at slappe af og slippe din bekymring.

Venlig hilsen Marianne

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program