Er jeg tyk?

brevkassespørgsmål

Er jeg tyk?

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 10 år 5 måneder siden

Hej Cyberhus.

Jeg er begyndt at tænke meget på min vægt osv. Jeg er 13 år, vejer 57 kg og er 168 cm. Jeg har målt mit BMI på to forskellige sider, den ene siger jeg er normalvægtigt og den anden siger jeg er svært overvægtig. 

Min mor har lavt stofskifte og min far spiser meget slik og får er en af grundene til min vægt. 

Jeg går til fodbold og træner to gange om ugen, men ellers sidder jeg stille det meste af dagen og spiller computer. 

Jeg ved godt, at jeg burde være mere aktiv, men mit spørgsmål nu er: Vejer jeg for meget? Hvis ja, hvor meget vil I anbefale, at jeg skal tabe mig og hvad kan jeg gøre for at det sker?

Svar: 

Hej!

Mange tak for dit spørgsmål. Jeg kan godt forstå, at du er blevet forvirret, når du har fået to helt forskellige svar omkring din vægt. Jeg synes, det lyder som om, du er fuldstændig normalvægtig. Jeg synes også, det lyder fedt, at du spiller fodbold, og det lyder også ret normalt, at du godt kan lide at spille computer. Mon ikke de fleste i din klasse også gør det. Jeg synes også, du er inde på noget rigtigt omkring, at det kan være godt at være aktiv hver dag. Man bliver ofte i godt humør af at bruge kroppen!

Jeg synes ikke, du behøver tænke på din vægt. Hvis det er noget, du tænker meget på, kan det være en god idé at få snakket med nogen om det. Herinde i Cyberhus har vi en chat, hvor der sidder voksne, som man anonymt kan chatte med om de ting, man går og tænker på, hvis man har lyst.

Jeg håber, du kan bruge mit svar!

Mange hilsner Christine

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program