Utilfreds med kroppen

brevkassespørgsmål

Utilfreds med kroppen

brevkassespørgsmål af
Anonym
19 år
Oprettet 10 år 6 måneder siden

Hej Cyberhus. Jeg ved ikke om det er det rigtige emne jeg er inde under,
men ligemeget hvad håber jeg i vil hjælpe mig og svare på mit spørgsmål.

Det er sådan at jeg ALTID har været utrooolig meget utilfreds med min krop, har altid haft svært ved at vise den til andre,
især det øjeblik hvor man ligger med en dreng, i sengen. Jeg har især altid skjult mine bryster overfor alle og enhver,
kan ikke få mig selv til at ligge uden bh, med nogen som helst. :(

har altid været en meget lukket person, indtil for to år siden, hvor jeg begyndte at acceptere min krop mere og mere!
Lige siden har jeg dog haft et enoooormt ønske om at få en brystforstyrrelse, ikke overdrevet meget, bare lidt, for at
de ville passe bedre til min krop og fordi jeg er sikker på at selvtilliden ville vokse en hel del. Jeg har snakket meget med
mine veninder om det og de har ikke direkte kommenteret det, men de ville klart acceptere og hjælpe hvis jeg fik det gjort.

Jeg har undersøgt meget om det og ved godt der er alverdens risikoer ved det, men hvis det er hvad jeg ønsker?
er der noget forkert i at gå og have en STOR drøm om det og hvordan kan man snakke med sine forældre om det?
jeg ved godt at jeg er over 18 og sådan noget, men bor hjemme, dog snakker jeg aldrig med mine forældre om sex og den slags,
så jeg ville synes det var utrolig forkert at bare gå hen og sige det direkte. :(
Altså det var ikke noget som skulle ske lige nu, på stedet, men bare inden for den næste tid/et år måske!

Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre, jeg har bare virkelig det som det største ønske! 
Håber i kan hjælpe mig!

Svar: 

Hej med dig

Det lyder til, du går rundt med en masse tanker om dig selv og din krop, så det er godt du skriver ind til os, så vi kan hjælpe dig med at få styr på det hele.

Sådan som jeg læser dit brev, er der to problemstillinger, du tager op. Det er henholdsvis din egen opfattelse af din krop og ønsket om en brystforstørrelse. Dem vil jeg prøve at komme med nogle tanker omkring.

Opfattelsen af din egen krop:
I dit brev skriver du, at du indtil for to år siden var meget utilfreds med din krop, men at du nu er begyndt at acceptere den mere og mere. Det er super fedt at høre! At acceptere sin krop er nemlig første skridt på vejen til at holde af sin krop, og at kunne se de smukke, unikke og charmerende sider, den nu engang har. Og hvis du tror på, at din krop er smuk, så er det MEGET nemmere at tro på, at andre også kan se det smukke i din krop, så du føler dig mere tryg og sikker, når du er nøgen sammen med andre. For at "træne" det, kan du fx stille dig nøgen foran spejlet og fokusere på de ting, du godt kan lide. Der er altid minimum en ting, man godt kan lide ved sig selv. Det kan være alt lige fra farven på dit hår til din talje eller til arret på skinnebenet fra da du var yngre. Det handler bare om at sige til sig selv, at lige netop den her ting ved mig er smuk! Det vigtigste er, at man ikke fokuserer på negative ting, men kun på de positive. 

Brystforstørrelse:
Det er meget svært at rådgive i brystforstørrelse, fordi det er en utrolig individuel holdning. Der er dog nogle meget vigtige ting, man skal være meget opmærksom på. Først og fremmest skal man gøre op med sig selv, hvorfor man gerne vil have forstørret sine bryster. Bliver man virkelig lykkeligere af det, eller handler det i virkeligheden mere om lavt selvværd end den reelle størrelse på brysterne. Hvis sidstnævnte er tilfældet, hjælper en operation kun på kort sigt, fordi det ikke ændrer på ens selvopfattelse. Mange oplever, at de efter operationen stadig ikke er glade og begynder at ønske, at brysterne skal være endnu større. Det kan nemt blive en ond spiral, fordi der ikke bliver taget hånd om det egentlige problem, som er ens selvværd.
Hvis man ellers er glad for resten af sin krop, men synes brysterne ødelægger det hele lidt, så kan en operation godt være løsningen, fordi den så at sige bringer orden til ens opfattelse af kroppen.

Det er meget svært at mærke, hvorfor man gerne vil have lavet større bryster, og også om det overhovedet er det, man har lyst til. Hvis du efter at have overvejet "hvorfor" godt og grundigt, kan du prøve at bestille en tid ved din læge. Læger har tavshedspligt, og dine forældre behøver ikke at vide, du har været til læge. Fordelen ved at snakke med en læge er først og fremmest, at de er kvalificerede til at fotælle dig om, hvad sådan en operation går ud på, og hvilke risici, der er forbundet med det. Det er et godt sted at starte, fordi læger er vant til alle slags spørgsmål og derfor er gode at snakke med - det bliver altså ikke pinligt, og du bliver mere tryg af at vide, hvad det egentligt er for noget. Når du så har været ved lægen, kan du gå og tænker over det i nogle måneder, hvor du igen kan prøve at mærke efter, om lige netop større bryster vil gøre dig lykkeligere, eller om du vil blive lykkeligere af at lære at elske din krop, præcis som den er.

Som du selv er inde på i dit brev, tror jeg, det kunne være en god støtte for dig, at tale med dine forældre om det. Uanset hvad, vil de jo helt klart opdage det, hvis du får dem lavet, så måske det er bedre at snakke med dem om det på forhånd. De kan også hjælpe dig i dine overvejelser om, om det nu også er den rigtige løsning for dig. Du kan jo fx tage en kop te med din mor i køkkenet og fortælle, du har noget meget vigtigt, du gerne vil snakke med hende om, og så fortælle hende om dine tanker.

Jeg tror, det vigtigste er, at du ikke får lavet brysterne i den tro, at de vil få dig til at være en helt anden person, der nemt smider trøjen foran andre, men fordi du er glad for din krop og føler, at brysterne ville sætte prikken over i'et.

Jeg håber, du kan bruge mit svar

De bedste hilsner

Tanne

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program