Selvmordstanker

brevkassespørgsmål

Selvmordstanker

brevkassespørgsmål af
Anonym
21 år
Oprettet 10 år 7 måneder siden

Hej. Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre. Alt er er helvede. Den anden dag stod jeg ved broen og tænkte om jeg skulle springe. Nu har jeg købt en masse piller og overvejer om jeg skal tage dem. Kan ikke se nogen mening med livet og tror bare det handler om tid inden jeg får gjort noget rigtig dumt. Skær i mig selv og ja jeg kunne blive ved. Overskuer ikke mere:(

Svar: 

Hej med dig.

Allerførst vil jeg gerne sige, det er utrolig modigt af dig at skrive ind til os. Du står i en meget svær og hård situation, så det virkelig flot, du tør række ud og spørge om hjælp. Du skriver ikke, hvad det er i dit liv, der får dig til at føle, det ikke er værd at leve, men jeg vil prøve at hjælpe dig til at se, at der findes gode ting i livet.

Selvom du lige nu står i en situation, hvor du har lyst til at flygte fra livet og det der gør ondt, er det meget sjældent en løsning. Du har stadig et langt liv foran dig, og hvis du vælger at afslutte det nu, fjerner du ikke bare dine problemer, du fjerner også muligheden for at opleve alt det positive, livet har at byde på. Selvom alting er et helvede for dig lige nu, findes der altid en noget, der kan få dig til at smile igen.

I dit brev skriver du, at du udover at gå med de meget tunge tanker omkring at komme væk fra det, der gør ondt, også skærer i dig selv. Det giver mig indtryk af, at det ikke er noget pludseligt, der har gjort dig ked af det. Hvis det er noget, du har båret rundt på i lang tid, uden at kunne snakke med nogen om det, kan det også nemt have hobet sig op for dig, så alting pludselig er blevet uoverskueligt. Noget der måske kunne hjælpe dig til at overskue tingene igen, kunne være at sætte ord på, hvad det helt præcist er, der gør dig ked af det. Lige nu lyder det til, at tingene er blevet blandet sammen, hvilket gør, at alting bliver forstærket til noget endnu værre. Hvis du kan blive klar over, hvad det reelt set er, der gør dig ked af, bliver det måske nemmere for dig, at finde en løsning på problemerne.

Faktisk kan du på en måde gøre det samme med de positive ting i dit liv. Du kan lave en helt konkret liste over de ting, der gør dig glad. Det behøver ikke være store ting, men det kan fx være at lytte til en god sang, at gå en tur i skoven og nyde de flotte efterårsfarver, tage et varmt bad eller nyde en god kop kaffe. Når du så føler, de negative tanker bliver for meget for dig, kan du hive din liste over gode ting frem og prøve at fokusere på dem frem for tankerne.

Noget andet jeg tænker, der kunne være rigtigt rart for dig, er at tale med nogen om alle dine tanker og følelser. Det kan være en forælder, en ven/veninde, en lærer, din læge eller en helt femte. Det behøver ikke være en, du er meget tæt med, bare en du føler dig tryg ved. Hvis du er på en uddannelse, er der også ofte en psykolog eller rådgiver tilknyttet, der kan hjælpe gratis. Hvis du ikke lige føler, du har en, du kan tale med, kan du også skrive til os på vores chat, som du kan finde ved at klikke her. Hvis du en dag føler, at tankerne og følelserne er ved at blive for meget for dig, kan du ringe til livslinjen på 70 201 201, der sidder alting nogen klar til at snakke.

Her til sidst vil jeg gerne sige til dig, at livet kan være utrolig hårdt, men at det aldrig er en løsning at flygte fra smerten. Når du er modig nok til at skrive ind til os, er jeg sikker på, du også er modig nok til at komme gennem det her og tro på, at livet bliver godt på den anden side. 

De kærligste hilsner

Tanne

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program