Sove med kæreste

brevkassespørgsmål

Sove med kæreste

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 10 år 7 måneder siden

Nu ligger jeg her igen kl 12 om aftenen og har haft en diskusion med min kæreste om vi skal sove sammen. Jeg er 14 og bliver 15 i januar, han bliver 15 i oktober. Vi har godt og vel været sammen i halvanden måned og han bor i en anden by. Vi har kendt hinanden en del år før vi blev kærester. Han vil tit gerne diskutere for at få mig til at gøre så vi kan sove sammen for min mor eller tit og tit, jeg synes vi snakker om det ofte. Jeg er bare sådan en pige der bare gør hvad min mor siger også selvom det er vildt uretfærdigt, mens han bare kan diskutere med sin mor indtil han får lov. Men men, min mor synes ikke vi skal sove samme. Af den grund at vi ikke kender hinanden godt nok og at vi er for unge. Men det er bare nemmere at vi sover sammen, når vi er sammen. For tit så er vi sammen en hel weekend og det bliver besværligt at køre frem og tilbage hele tiden. Men det kan jeg bare ikke forklare min mor.   Jeg tænker også at det kunne være fordi min mor tror vi har sex, men vi har aftalt at det vil vi slet ikke før vi begge er 15.. Vi er meget vilde med hinanden og vil selvfølgelig gerne være sammen. Men jeg føler at han siger jeg skal trodse min mor, men jeg ved godt hvad konsekvensen er hvis vi bare sover sammen alligevel. (At vi ikke må være sammen)  men jeg får det dårligt med mig selv og føler det er min skyld at vi ikke må sove sammen og han synes jeg at det som om jeg ikke gider og sove med ham. Og selvfølgelig vil jeg det.. Men jeg skal have en god grund til at overtale min mor så vi kan sove sammen.

Undskyld mit rod i alle mine sætninger og forklaringer, men sådan er mit hoved bare:) mange tak på forhånd

Svar: 

Hej med dig...

Jeg synes ikke dine ord eller dit hoved er rodet.:) Jeg synes det giver god mening og at du forklarer det super flot. Og jeg kan godt forstå, at du lige er i tvivl, men jeg synes også du har gjort dig nogle gode tanker. Jeg håber du kan bruge mine.

Jeg kan godt forstå I gerne vil sove sammen og jeg synes det er fint I har snakket om at vente med sex indtil I er 15 år.... Men jeg synes faktisk ikke det er helt okay, at din kæreste presser dig på den måde, i forhold til at skulle overbevise din mor eller gøre det, selvom din mor ikke vil have det. Jeg synes lige han skulle slappe lidt af og så lade dig bestemme lidt mere og bestemme tempoet lidt mere. For som du selv siger, så får det dig til at føle, at det er din skyld at I ikke kan sove sammen. Og det er det ikke, det er fordi du har en ansvarlig mor tror jeg :)

I har kendt hinanden lang tid, så har I kun været kærester i 1 1/2 mdr. og det er ikke så lang tid. Og mange forældre giver først lov til at sove hos kæresten, når de bliver 16 og 17 år.. så det er ret forskelligt.

Men jeg synes det ville være helt fint, at du begynder at få snakket med hende om det, fordi jo før du begynder at snakke med hende om det, jo før kan I begynde at snakke om de regler eller aftaler der måske skal være, før du kan få lov. Det kan også være du kan få at vide hvornår du må sove med din kæreste, og så kan du fortælle din kæreste det og så ved I det og kan glæde jer til det.

At han kan overtale sin mor er ikke nødvendigvis en god ting og at din mor siger fra, er måske et tegn på at hun tager ansvar for dig og prøver at gøre det rigtige. Så selvom det måske er ret træls lige nu, så er jeg lidt på din mors side :)

Men ved du hvad.. tag snakken med hende og fortæl hende at du faktisk er ret ansvarlig omkring det med sex (fordi du har nok ret i, at det er det hun tænker på) og at du faktisk vil vente med det, til du bliver 15. Hvis I ikke får snakket om det, så tænker hun måske det værste og du bliver irriteret, og kan måske finde på at gøre det alligevel, og så kommer der bare ikke noget godt ud af det, tænker jeg.

Så i gang med at snakke og hvis du forklarer det på samme fornuftige måde, som du har gjort her, så tror jeg det bliver en god snak :)

Kan du have en dejlig weekend..

Venlig hilsen

Erroll

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program