urenheder!

brevkassespørgsmål

urenheder!

brevkassespørgsmål af
Anonym
19 år
Oprettet 10 år 8 måneder siden

Jeg er en pige på 19. og har i de sidste mange år kæmpet med uren hud i mit hoved! Jeg er meget ked af det, og prøver at dække det hva jeg kan.

jeg har prøvet næsten alle produkter, både dyre og billige men synes intet rigtigt hjælper. 

har i nogle råd til hva jeg kan gøre? eller kan man få en behandling fra lægen af som kan fixe det? Jeg ved en af mine venner fik nogle piller han sku spise i et halvt år , eller et år, og det tog alt hans, og han har en pæn hud nu, men ska man søge lægehjælp? 
jeg forsøger på sin vis at spise sundt, men mener at man jo ikke kun ka leve at brocoli og tomat. og her i sommeren sniger der sig jo en enkelt is ind i sommervarmen, og tror da ikke det kan påvirke ens hud HELE TIDEN :( 

hjælp mig :(

Svar: 

Hej med dig.

Jeg kan sagtens forstå, at du er ked af at have uren hud, og derfor er det godt du skriver herind for at få nogle råd. Du skal bare vide, at det er helt normalt, at man i din alder har uren hud. Nogle får uren hud i ansigtet, andre på skuldrene eller ryggen. I huden sidder der talgkirtler, der producerer hudens fedt. I teenageårene dannes der meget mere hudfedt (talg) end normalt, og det stopper kirtlerne til, så der opstår acne.

Det lyder til, at den urene hud fylder meget for dig, og du allerede har prøvet en masse forskelligt for at få en bedre hud. Som du selv nævner, findes der en del både billige renseprodukter og en del dyrere produkter, som man kan købe i Matas eller på apoteket. Nu kender jeg ikke til hvilke produkter, du har prøvet, men det lyder til, at du har prøvet lidt af hvert uden succes. Men der er stadig nogle ting, du kan prøve, for at løse dit problem.

Har du prøvet at snakke med personalet i Matas eller på apoteket om dit hudproblem? Tit kan det være svært, at finde ud af hvilke produkter, der passer bedst til ens hud, og det kan personalet hjælpe med. De kan også give dig råd og vejledning i, hvordan du skal bruge produkterne. Oftest er det sådan, at man med produkterne, skal vaske og rense ansigtet både morgen og aften - men det kender du sikkert alt til.

Min anden tanke er, om du går med makeup? Makeup der skjuler urenheder i ansigtet stopper porerne i huden til og kan forværre acneproblemer. I Matas kan man få fx pudder og dækstifter af mærket Manhattan Clearface, der er speciallavet til folk med uren hud, der udover at dække også går ind og reducerer fremtidige urenheder. Har du prøvet det? Hvis du ikke kan finde nogle produkter, der kan hjælpe på urenhederne, kan du kontakte en skønhedsklinik, der findes i de fleste større byer og få foretaget en hudanalyse. De kan derudover også rense din hud i dybden og give dig gode råd.

Som du selv nævner, kan en helt anden mulighed også være at søge lægehjælp. Lægen kan komme med flere løsninger på dit problem. Der findes både nogle p-piller og andre piller imod acne. Lægen kan også henvise dig til en hudspecialist. Så det kan være en rigtig god ide at gå til din læge. Selvom du går til lægen, kan du sagtens stadig prøve nogle af de andre ting med fx makeup-produkter, der ikke tilstopper porrene og rense din hud morgen og aften.

Derudover lyder det til, at du også tænker over, at det du spiser, påvirker din hud. Det er rigtig flot, du tænker på det, men det er altså også helt okay at spise usundt engang imellem. En god ting er at huske at drikke en masse vand - gerne 2 liter om dagen. Det renser din hud naturligt indefra. I disse dage hvor solen er fremme, så kan solens stråler faktisk også forværre hudacne, og så er det en god ide at bruge solhat og drikke ekstra meget vand.

Jeg håber, du snart finder en løsning mod din urene hud og kan bruge mine råd.
Fortsat god sommer.
Venlig hilsen Mette

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program