hjælp !

brevkassespørgsmål

hjælp !

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 10 år 8 måneder siden

Hej

 Min pik er 9 cm lang og er 3.5 cm bred. er det en stor, normal eller lille forhold til min alder.

Jeg har rigtige meget hår rund om pikken , og min pik er bruner end min krop. er det normalt.

jeg er den eneste i min klasse som har hår rund om pikken,

og derfor når jeg går i bad sammen med min klasse kigger de extremt meget på min pik det genere mig meget.

jeg er begyndt at skujle min pik og holde for min pik sådan man ikke kan se den når jeg gøre det føler jeg mig anderleds fordi ingen andre gøre det.

Hvad skal jeg gøre ? kan det være noget andet fx pik størelse hud farve ?

Svar: 

Hej med dig

Det lyder til at du er kommet i puberteten og det er meget normalt, at det begynder at ske i din alder. For nogle sker det tidligere og for andre senere. Når man kommer i puberteten, betyder det at din krop begynder at forandre sig fra drengekrop til mandekrop. Du begynder at få hår på og omkring pikken, på brystet og i ansigtet, din pik vokser, faktisk helt til du er i 20'erne, det kan være at din stemme går i overgang og at du kan mærke at du begynder at interessere dig for andre ting end du plejer. Der sker rigtig meget lige nu og det vil der fortsat gøre de næste år. Din pik vil altså vokse, der vil komme mere hår, men det er ikke kun dig det vil ske for, også resten af drengene fra din klasse.

Jeg kan godt forstå at det kan være ubehageligt at være den første der får tydelige forandringer på kroppen, særligt når man skal vise sig frem i badet efter gymnastik. Men der er to ting du måske kan tænke på, når du skal bade med de andre. For det første, vil der snart ske det samme for dem og lige pludselig har I alle hår på pikken. Og for det andet, kan det jo være at de kigger fordi de er misundelige på dig. Det kan være at de ville ønske at de også var kommet i puberteten som dig og at de derfor bare synes det er spændende. Jeg synes at du skal prøve at være stolt over at du er den første der er begyndt at forandre dig til en mand og når du står i badet, kan du tænke for dig selv, at de andre snart ser ud som dig. Hvis du har mod på det, kan du måske snakke med dine drengevenner om det der sker med jeres kroppe. Du kan spørge dem, om de også er begyndt at lægge mærke til det samme som dig, og på den måde, begynde at være åbne omkring det.

Hvis du har lyst til at læse lidt mere om det her med kroppen og seksualitet, kan du finde en masse spændende artikler på www.sexlinien.dk. Her kan du søge på fx pikstørrelse, kropshår og en masse andet.

Jeg håber du kan bruge mit svar og at du ved, at du er helt normal og at det der sker med din krop, er helt som det skal være i din alder.

Venlig hilsen Marianne

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program