Flytte?

brevkassespørgsmål

Flytte?

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 16 år 1 måned siden

hej.

jeg har et spørgsmål jeg gerne vil ha svar på.. jeg bor ved min far.
min mor bor på fyn. min stedmor bor her men de kan ikke sammmen og hun har sagt til
mig hun nok snart skal flytte. jeg kan ikke li min far. han hakker altid ned på
mig/os og jeg kan ikke holde til det.

jeg vil heller ikke bo ved min mor. så er det jeg vil spørge om jeg kan vælge at jeg vil bo ved min stedmor hvis hun flytter.
hun siger hun meget gerne vil have mig men hun har ingen rettigheder.. det må jeg jo ha.

jeg fylder 15 til maj og regner med jeg så har en del at skulle ha sagt.. mig og
min far kan virkelig ikke sammen.

jeg kan ikke mer. Kan jeg så godt vælge at bo ved hende?
 

Svar: 

Kære pige 14 år

Når man går med mange tanker i hovedet, er det altid en god ide at søge råd.

Ud fra din mail forstår jeg, at du har det svært med dine forældre, men at du er glad for din stedmor. Jeg forstår også, at du helst vil bo med din stedmor.

Selvom man som ung har det svært med forældrene, så er det stadigt dine forældre der har forældremyndigheden indtil du er 18 år gammel. Det betyder, at det er din mor og far der bestemmer hvor du skal bo.

Når din mor og far er skilt, så kan du være med til at bestemme hvem af dem du vil bo hos, men ikke at du vil bo ved din stedmor eller en anden. Det kan kun lade sig gøre, hvis både din mor og far mener at det er en god ide.

Du kan altså ikke selv vælge, hvor du vil bo. Så længe du er under 18 år, har dine forældre ret til at bestemme over dig, men hvis der er alvorlige problemer mellem dig og dine forældre, vil de måske acceptere, at du bor et andet sted.

Når man er i en situation som dig kan det godt være svært at forstå, og komme videre. Det kan derfor være en god ide at tale med en voksen som man har tillid til. Nogle taler med sin lærer eller en vens forældre. Det er også godt, at du kan tale med din stedmor - og naturligvis dine forældre - så I sammen kan finde en løsning.

Du kan også henvende dig til en socialrådgiver og fortælle om dine problemer. Løsningen kan måske blive, at du kommer i familiepleje hos din stedmor, men det er ikke til at sige præcist. Men muligheden er der.

Du kan finde en socialrådgiver i kommunes ungekontakt/rådgivning. Du kan også logge på Cyberhus Chatrådgivningen og få en rådgiver til at hjælpe dig med hvor du kan finde en socialrådgiver.

Håber du finder en god løsning.

Med venlig hilsen
Frivillig Åben Rådgivning

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program