Kærester...

brevkassespørgsmål

Kærester...

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 15 år 8 måneder siden

Hej :)

Jeg har det ''problem'' at jeg føler mig bagud. Jeg har altid været sådan meget forud for de andre.

Jeg fik min første seriøse kæreste i 6. klasse (eller det udviklede sig til noget seriøst i 7. klasse). det holdt 2 år og jeg var oprigtigt forelsket i ham. Vi lavede alt sammen, som kærester på min nuværende alder også gør, bortset fra at gå i seng sammen. Jeg var meget længere fremme end de fleste af mine veninder.

Min kæreste og jeg slog op, for 2 år siden og jeg var forelsket i ham i 10 måneder efter. Siden da, har jeg kun været småforelsket i én, men det varede kun en måneds tid.

Alle mine veninder, bortset fra en, har nu kærester og har alle sammen været i seng med ham - eller er tæt på. Det går mig utrolig meget på, fordi de hele tiden skal komme med små bemærkninger om, at jeg ikke har prøvet det og ikke har haft en kæreste i så lang tid.

Jeg har rigtig mange drenge venner, som jeg hygger mig med til fester - putter, kysser lidt og sådan. Der er også en 3-4 stykker som er forelsket i mig, men jeg forelsker mig bare ikke i dem.

Mange siger at jeg er alt for kræsen, men jeg vil bare ikke have en, som jeg ikke er forelsket i.. Alligevel går det mig så meget på, at jeg ikke har en kæreste (som jeg er forelsket i). Både fordi jeg savner omsorgen, men også fordi jeg føler mig så meget bagud for alle mine veninder.

Jeg ved ik helt hvad mit spørgsmål er.. Håber du kan læse dig frem til det i brevet og besvare det :)
 

Svar: 

Kære 16-årige,

Det er svært at give dig et generelt råd, da det altid er meget individuelt, hvordan man har det med kærester, venner mv.

Jeg synes på ingen måder, at du er bagud. Du har intet at være flov over, og skal bestemt ikke lade dig drille til at begynde på noget, som du faktisk ikke ønsker. Det er meget fornuftigt af dig at vente, til du finder en fyr, som du er forelsket i. Du går ikke glip af noget nu, som du ikke sagtens kan nå senere.

Hvad dine venner og veninder vælger at gøre er deres sag. Vigtigt er det i hvert fald at holde fast i sine egne overbevisninger og ikke gøre noget imod sin egen vilje blot for at få andre til at tie stille. De bliver jo hverken mere eller mindre glade af, at du er sammen med en fyr, som du ikke er forelsket i. Så jeg synes bestemt, at du lyder meget fornuftig og moden og slet ikke bagud.

Håber du kan bruge mit svar.

Hilsner fra Line

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program