make-up

brevkassespørgsmål

make-up

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 15 år 4 måneder siden

hej.

mine forældre er skilt.. jeg har aldrig måtte bruge make-up for min mor.

min far er ligeglad om jeg bruger det, han siger bare at han syntes jeg er pænest uden, det syntes jeg bare ikke!, jeg bruger altid make-up hjemme ved min far, men når jeg kommer hjem til min mor går jeg ikke, det er så irriterende at jeg ikke må for min mor.

en dag tog jeg det på og så flippede hun helt ud, jeg har næsten været "bange" for at bruge noget når at jeg er hjemme ved min mor. jeg bruger ikke engang særlig meget. det er kun mascara og nogle gange et lille lag eyeliner. hun siger at jeg først må når jeg er 15 år, jeg bliver snart 14.

jeg må ikke engang have make-up på til min konfirmation!, men det gør jeg nu alligevel. det er underligt, for til "hygge fester" sammen med min klasse må jeg godt have over drevet meget på, men hvis der fx. er til skole fest hvor der er forældre og sådan noget så må jeg ikke! jeg bliver sindssyg.

vi har virkelig været oppe og skændes meget om det, og jeg har sagt at jeg selv vil have lov til at bestemme hvordan jeg ser ud. men hun er ligeglad.

hilsen bien.

Svar: 

Hej bien

Der er mange forskellige holdninger om make-up og passende alder til at gå med det.

I mine øjne er man stadig et barn som 13-årig og make-up kan derfor godt vente et år eller to endnu. Naturlig skønhed er noget, som man skal påskønne.

Prøv at læse med her i vores debat hvor en pige skriver et indlæg om make up:

Make-up... En lumsk ven

som hun bl.a. skriver: ''... jeg hellere vil ses af andre som normal når jeg ikke har noget på, og pænere når jeg så har noget på, i stedet for at blive set som normal med make-up på, og grim uden...''

Så længe du er under 18 år er du også nød til at respektere din mors holdninger, og rette dig ind efter det, som hun siger og har grænser for. Måske du kan få din far til at tale med din mor om det, så de kan finde en fælles løsning for dig?

Der er også mange andre måder at pynte sig selv på. Du kan for eksempel bruge smykker, sætte ting i håret, brocher på blusen eller jakken...

De bedste hilsener
Line
 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program