alders forskel

brevkassespørgsmål

alders forskel

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 15 år 2 måneder siden

Jeg er en pige på 15 år, der skriver, fordi jeg er ekstremt tiltrukket af ældreårige fyre, som mine forældre klart nok ikke forstår.

Sidste år (jeg var 14) var jeg i seng med en på 20, og fik faktisk følelser for ham, jeg sagde det til min mor (Det var første gang jeg fortalte hende om mit forhold til de ældre herre) Og hun flippede helt ud, og skældte mig ud og svinede mig til. Hun sagde, hun ville anmelde ham. Og jeg tiggede og bad hende om at lade være, eftersom jeg jo faktisk havde følelser for ham. Efter det, blev han skræmt af mig, og gad aldrig at se mig igen.

Det skal lige siges, jeg ved han ikke har udnyttet mig, for vi så hinanden hvor vi faktisk begge græd over det, der nu var sket.

Hun lod være, men havde mistet alt tilliden til mig, holdte mig i kort snor, og begyndte at overvåge mig konstant. Og så forstår jeg ikke, hvorfor hun den dag i dag, siger at hun ikke vil bestemme hvem, jeg forelsker mig i..

Og jeg må desværre stille mig til kende og sige jeg er blevet dybt forelsket i en på 21! Jeg kan bare ikke sige det til min mor, fordi jeg er bange for at blive trådt over tæerne - men samtiddigt, vil jeg have hun skal stole på mig, og have hende som en støtte. Men efter den periode med hr. 20-årige tør jeg ikke, for jeg vil da ikke ødelægge den 21-åriges fremtid og derimod have at han tager afstand til mig.

Ham på 21 bliver ved med at spørge mig om, hvorfor han ikke må se min familie osv. og jeg bliver ved med at undskylde, og sige, jeg ikke er klar til det.. Jeg vil jo nødig røbe, at min mor flippede ud over, at jeg havde bollet og fået følelser for en 20årig for et år siden, som jo også er 21 idag - for så skrider min forelskelse vel også.

Så jeg stor og føler mig presset.

Derudover, synes jeg også det er flovt, at sige, jeg er til de ældre herre - har det lidt som er det at sige, jeg er lesbisk, eller noget lignende.

Mvh. 1993
 

Svar: 

Hej 1993

Man kan ikke altid selv styrer, hvem man bliver forelsket i. Nogle piger falder for en fyr der er ældre, mens andre finder en der er yngre. En af grundene til, at du forelsker dig i ældre fyre kan være, at der i din alder kan være stor forskel på piger og drenge. Piger på 15 år og ofte mere modne end drenge på 15 år er.

Du skriver, at din mor blev meget sur sidste år, da hun fandt ud af, at du havde en kæreste på 20 år, og at det skræmte fyren væk. Du fortæller, at du nu står i sammen situation igen, men ikke tør fortælle det til din mor, da du er bange for hende reaktion. Jeg tror, at det er vigtigt, at du fortæller din mor om din kæreste. Hvis hun ikke kender til dit forhold, kan hun ikke hjælpe og støtte dig, hvis du får brug for det. Det er vigtigt, at du kan bruge hende som støtte, specielt når din kæreste er noget ældre end du er.

Jeg ved godt, at det er svært for dig, at skulle fortælle det. Det er forældres ansvar at passe på deres børn, og det er nok derfor, at din mor blev sur sidste gang. Fordi hun var bekymret for dig.
Tror du, at du kan sætte dig roligt ned og snakke med din mor om, hvordan du har det? Fortæl hende, at du ikke ved, hvad du skal gøre, da du gerne vil dele din forelskelse med hende, men at du samtidig er bange for, at hun bliver sur. I kan måske snakke om, at hun kan møde ham, så hun kan lære ham at kende.

Det er vigtigt, at du får snakket med din mor om det. Både fordi at du har brug for hende som støtte til råd og vejledning, og fordi at du gerne vil have at din mor kan stole på dig. Det kan hun ikke, hvis du skjuler din kæreste for hende.

Jeg ved, at det er svært for dig, men du bliver nødt til at være ærlig over for din mor, så kun kan støtte dig. Husk, at din mor bekymre sig om dig, fordi hun vil dig det bedste.

Held og lykke
Venlig hilsen
Marianne

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program