Mit Liv

brevkassespørgsmål

Mit Liv

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 15 år 2 måneder siden

Hej

Jeg er 16 år og går på efterskole. Jeg har da godt, når jeg er på efterskole, men når jeg kommer hjem, falder alt bare sammen.

Jeg skændes med mine forældre, især min mor. Min mor blev kronisk syg for to år siden, og efter hun blev det, har alt bare forandret sig. Alt er blevet vendt fra det gode, til det onde. Vi kan have det sjovt nok, og to minutter efter kan jeg hade hende så meget.

Nu har jeg fået juleferie, men jeg ville hellere blive på skolen og fejre min jul der, end her hjemme.

Når jeg så er hjemme, har jeg lyst til at skære i mig selv. (sker dog også at jeg ønsker at gøre det, når jeg er på efterskolen. Fordi jeg tænker på, hvordan det egentlig går her hjemme) Og en dag i efterårsferien skar jeg også i mig selv. Det er dog ikke første gang. Tror at jeg startede engang for tre år siden, med nogle små ridser. Så har jeg holdt nogle pauser med det, og nu her igen, har jeg lyst til at gøre igen.

En "ven" på skolen (andre betegner os som kærester). Vi kysser da også, men vi er kun venner, indtil videre.
Jeg, snakkede om, at der var en, der var blevet smidt hjem pga. personen skar i sig selv, og han mente at folk som gjorde det, er psykisk ustabile. Jeg spurgte om han syntes at jeg også var det. Og sådan fandt han ud af det.
Det er kun ham og så en anden som ved det. Og jeg snakker næsten kun med ham den ene.

Jeg ser det ikke selv som et problem, at jeg skær i mig selv, det mente han dog, og han blev sur på mig. Det eneste problem jeg ser, er sårene i huden. At huden tager tid om at hele.

Nogle gange ville jeg ønske at jeg var ældre, så jeg kunne flytte hjemmefra.

M
 
 

Svar: 

Kære M

Det er godt, at du skriver ind i brevkassen og beder om hjælp.

Du oplever, at du har det dårligt når du kommer hjem, og du skændes med dine forældre. Det er naturligt i din alder at ville løsrive sig og sætte grænser.
Men det kan være ekstra svært i en familie, hvor en af forældrene er syg..

Har du nogen andre i din familie, der måske kan hjælpe dig og dine forældre med at finde en løsning. Du kan måske bo hos noget familie i en periode, i stedet for derhjemme?

Det kan hjælpe at tale med andre om det. Du må ikke gå med det alene.
Hvis du synes at det er svært at tale om det, kan du måske bede en lærer fra din efterskole hjælpe dig med, hvordan du kan få det bedre derhjemme.

Du skriver, at du skærer i dig selv, når du tænker på, hvordan du har det derhjemme. Det skal du holde op med. Det er ikke godt for dig. Du og din familie skal have hjælp til at få det bedre sammen, så du kan blive glad og tilfreds.

Jeg vil meget gerne bede dig om at logge på vores ChatRådgivning i Cyberhus.
Fortæl rådgiveren, at du har skrevet ind til os og få ham/hende til at læse dit indlæg. Sammen med rådgiveren kan du øve dig i, hvad du kan sige til dine forældre eller en lærer, hvis du synes, at det er svært.

De varmeste tanker
Loa
 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program