Gjorde jeg det rigtige?

brevkassespørgsmål

Gjorde jeg det rigtige?

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 15 år 1 måned siden

Hejsa.. Jeg håber du svare for det er rigtig svært for mig det her. Det hele handler om min gamle ven som jeg her vil kalde "Mikkel". Vi havde ikke set hinanden i rigtig lang tid, fordi han har boet et år i USA med hans mor, så jeg glædede mig meget til at se ham igen. Lige efter jul mødtes vi så hjemme hos ham, og vi snakkede meget og grinte, og alt var som da vi var små. Indtil han spurgte om jeg ville komme sammen med ham. Jeg blev nødt til at forklare ham at jeg ikke havde de samme følelser for ham, og at jeg så ham som en rigtig god ven. Han tog det meget pænt lige der. Et par dage efter var jeg igen henne hos ham, og vi havde det meget hyggeligt indtil han bad mig gå med ned i kælderen for at hente noget som lå i en stor kasse agtig-ting dernede. Da jeg ville tage viskestykket op som vi skulle hente skubede han mig ned mellem kassen og vægen og holdt mig fast, selvom jeg kæmpede imod og skreg at han skulle stoppe. Alligevel tog han min møgdom.
Nytårs aften, var jeg alene hjemme, fordi jeg var syg og han kom og igen holdt han mig bare fast og klemte mig ned i gulvet og gjorder det igen, jeg kæmpede næsten ikke imod, for jeg havde det vildt dårligt, men jeg bad ham stoppe mange gange. 
Efter alt det sendte han mig en masse breve og ringede tit mange gange om dagen. Den ene dag blev det bare alt for meget og jeg meldte ham til politiet, siden har jeg heldigvis ikke hørt fra ham.
Har fortalt alt til min ene veninde, og det er jeg også rigtig glad for, men jeg kan ikke fortælle til mine forældre og jeg har ikke nogen voksen jeg stoler på. Hver gang jeg kommer til at tænke på det, bliver jeg vildt bange, kaster op og føler at jeg gjorder det helt forkerte. Bare en veninde krammer mig for jeg kvalme og for skyldføelse over at jeg meldte ham igen.
Gjorder jeg det rigtige? Hvorfor blev han ved? Hvorfor gjorder han det? Hvorfor får jeg det sådan? Kommer jeg til at kunne glemme det? Hvis ikke hvordan kan jeg så komme vidre? Vil jeg nogensinde kunne tage i mod kram, uden at få kvalme og ende med at skubbe folk væk?

Jeg håber virkelig du svare. Pige 14 år. 

Svar: 

Kære pige 14 år.

Jeg har sendt dit spørgsmål over til marianne i brevkassen: "Når det gør ondt inderst inde".

Det du beskriver handler om overgreb og det er de bedre til at svare på i den brevkasse.

Du kan finde svaret der inden for 10 dage.

Venlig hilsen

Sascha

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program