e mail misbrug

brevkassespørgsmål

e mail misbrug

brevkassespørgsmål af
Anonym
Oprettet 15 år 1 måned siden

Jeg har op til flere gange oplevet at der ligger beskeder om at jeg har tilmeldt mig nogen
sider (tilmeldings-brev). Det er MEGA irriterende men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Det er nogen der bare bruger min E-Mail

til at oprette brugere. Jeg gider ikke blive ved med at slette de mails.
Og det hjælper ikke noget at blokere de sider til at skrive til mig for der kommer HELE tiden nye sider ind.
Hvad skal jeg gøre? Hilsen Dreng 12
 

Svar: 

Hej dreng 12 år

Jeg kan godt forstå at du syntes det er irriterende, at du modtager mails fra sider du ikke har tilmeldt dig. Du skriver at der er nogen der bruger din email og tilmelder dig en hjemmeside, uden du har givet lov.

Det lyder ikke til at du kender den person der tilmelder dig, så du kan ikke skrive til ham, men som du selv skriver kan du blokere de sider de kommer fra. Hvis der kommer så mange mails at det bliver for irriterende at gøre, så kan du blive nød til lave en ny mailadresse. Og så kan jeg give dig et par gode råd:

1. En mailadresse er en personlig ting og det er en god ting kun at give den til mennesker man kender og stoler på. Hvis du sidder på msn, facebook, arto, habbo eller andre steder, så tænk over hvem du udleverer din mailadresse til.

2. Når du vælger navnet på din mailadresse, så vælg noget der er anonymt i stedet for at bruge dit navn. På den møde er det sværere at finde den ved at søge på dit navn. Du kan vælge en der hedder

 

gulerod@ eller skrivemus@, bare dit eget navn, efternavn eller adresse ikke er med.

 

Det er rigtig godt du skriver herind til mig, og jeg syntes også det er vigtig at du kan snakke med en voksen om de ting der kan irritere dig på nettet eller man ikke forstår. Det kunne være dine forældre, måske en god lærer eller en anden du føler dig tryg sammen med.

 

Jeg håber du kan bruge mit svar.

 

Venlig hilsen

 

Jonas

 

 

 

 

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program