Uregelmæssig menstruation

brevkassespørgsmål

Uregelmæssig menstruation

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 14 år 9 måneder siden

Hej Iben og Anette. Hvis jeg husker rigtigt, fik jeg min menstruation da jeg var 13½ år. Nu er jeg 17 og jeg ved godt at den kan være uregelmæssig i lang tid, men jeg vil gerne vide hvor lang tid der gennemsnitligt går før den er regelmæssig? Den er tæt på vil jeg sige.. Plejer ca. at kunne tælle 28 dage - også kommer det nogengange dagen før eller efter, men her sidste gang var det over en uge før.. Så der blev jeg helt opgivende, fordi det pludselig ikke var så tæt på mere :-) Men når den er sådan, har I så et gæt på om det er snart den er regelmæssig? God sommer. C.

Svar: 

Hej Pige.

Interessant spørgsmål. Kan godt forstå du har tænkt over det.

Umiddelbart vil jeg sige at din menstruation er helt regelmæssig. Det at den svinger med et par dage er helt almindeligt. En ca 28 dages periode er også det man skriver om i bøgerne, så alt er helt normalt hos dig.

Det at den pludseligt kommer en uge for tidligt kan skyldes mange ting. Jeg ville ikke ligge noget i det, med mindre det fortsætter og den så fortsætter med at komme efter 21 dage.

Jeg syntes du skal se de næste par måneder an, og bliver perioden regelmæssig på ca 21 dage, syntes jeg du skal kontakte din læge og få målt bl.a dit hormon indhold i blodet. Retter den sig ind og kommer op på 26-30 dage igen, så bare slap af, det er normalt.

Vi er ikke robotter, men mennesker af kød og blod og derfor er intet 100% forudsigeligt.

Venlig hilsen

Anette

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program