Rød Næse

brevkassespørgsmål

Rød Næse

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 14 år 6 måneder siden

Hej. Jeg har et rigtig irriterende problem. Min næse bliver næsten helt postkasserød, når der er koldt. Det er meget irriterende, og er skide pinligt. Hvorfor sker det? Og hvad kan jeg gøre ved det? Det sker ikke for nogen af mine venner, såå jeg synes sq det er lidt mærkeligt. J.

Svar: 

Hej J!

Ja, det er jo en kold tid vi er ved at gå ind i nu, så den røde næse vil nok dukke op lidt oftere. Men jeg kan da godt forstå, du gerne vil have en forklaring på hvorfor det sker.

Når vi bliver kølet meget ned, så vil områder som næse, ører og fingre være i risiko for frostskader. Men kroppen prøver at undgå frostskaderne, ved at øge blodgennemstrømningen til området.

Det blod som kommer derud, har været en tur forbi hjertet, og er blevet varmet op. Derefter løber det ud til fingre, næse og ører, varmer området op, og forhindrer at huden bliver kølet for meget ned. Men den øgede blodgennemstrømning gør at huden ser mere rød ud, og derfor får man rød næse, ører og fingre.

Det er derfor helt normalt at få rød næse når det er koldt, og måske får du rød næse hurtigere end dine veninder. Men jeg er sikker på, at de også får det nu og da. Der er ikke rigtig noget som du kan gøre ved det,  det er helt naturligt at det kommer.

Det kan være at du skulle tage en snak med dine forældre eller venner om de syntes du tit har en rød næse. Måske har de ikke lagt mærke til at du ofte har rød næse.

Venlig Hilsen

Iben

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program