Børn/Unges Rettigheder

brevkassespørgsmål

Børn/Unges Rettigheder

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 14 år 5 måneder siden

Hej igen. Jeg vil godt spørge om, kan ens forældre sige ens overbevising, tro holdninger imod? Hilsen K

Svar: 

Hej K.

Super godt, at du skriver til mig igen. Jeg havde også lidt på fornemmelsen, at du måske havde noget helt præcist du tænkte på omkring dine rettigheder :)

Jeg synes det er et rigtig godt spørgsmål du stiller, og jeg vil prøve at svare dig så præcist som muligt.

I voksensprog står det her i børnekoventionen artikel 14. Det er ret svært at forstå, så jeg vil prøve at skrive det på en anden måde.

Der står at børn har religionsfrihed og tankefrihed, men at forældrene skal give barnets retningslinier. Det vil sige, at du kan tro og tænke på det du har lyst til, men at dine forældre bestemmer hvordan du praktiserer din tro.

For eksempel kan de bestemme hvilken kirke du må besøge om søndagen, om du må være medlem af en eller anden trosretning, eller besøge moskeen om fredagen, hvis du gerne vil være eller er muslim.

Dine forældre kan være uenig med dig, diskutere med dig og synes at dine holdninger er forkerte, men de skal respektere dem og kan ikke bestemme hvad du skal tænke, tro på, eller mene om ting.

Hvis du oplever at det kan være svært, og at du gerne vil have lov til at bestemme mere selv, så vil jeg foreslå dig to ting. For det første at tage en snak med dine forældre. Fortæl dem hvad du mener og hvad du godt kunne tænke dig. Så kan de fortælle dig, hvad de mener og måske kan i finde frem til en model, hvor i begge er tilfredse.

For det andet kan du kigge ind i vores chatrådgivning her i Cyberhus. Den har åben mandag til torsdag kl. 14-19.00 og her sidder der voksne som du kan chatte med og måske kan i sammen finde andre muligheder du kan bruge.

Jeg håber jeg har forklaret det på en måde, så du føler du fik svar på dit spørgsmål. Ellers må du gerne skrive til mig igen.

Venlig hilsen

Erroll

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program