Hvad sker der med mig?

brevkassespørgsmål

Hvad sker der med mig?

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 14 år 5 måneder siden

Hej Cybehus. Først vil jeg sige, at jeg ikke ved, hvor det jeg spørger om skal placeres. Så I må gerne flytte det til en anden brevkasse hvis I vil. Jeg har i går, d. 28. november haft fødselsdag hvor jeg blev 12 år. Det er dejligt, men problemet er bare, at jeg ikke har glædet mig. Da jeg var mindre, glædede jeg mig som en gal i mange måneder før. Og synes nærmest det var uretfærdigt, at jeg skulle vente. ;-) Men denne gang, har jeg taget det meget stille og roligt. Jeg har ikke glædet mig, og på min fødselsdag vågnede jeg lidt før end normalt. Det gør jeg hvert år. Men i år havde jeg ikke lyst til at stå op. Jeg ventede i en time indtil mine forældre vækkede mig. Så gik jeg op fra min seng, og ned i stuen foran spisebordet hvor der var dækket op og gaverne stod på gulvet. Men som regelt villle gaverne stå i førsteprioritet, men nej, denne gang spiste jeg helt op inden, og så spurgte mine forældre: ''Skal du ikke pakke en gave op nu?'' Så pakkede jeg en op. Men jeg blev ikke ellevild og glad som jeg plejer. Ikke fordi det var en dårlig gave (jeg havde ønsket mig den i lang tid), men jeg var bare ikke glad. Sådan gik det det meste af dagen, hvor jeg var ''nede med næbbet''. Til sidst, om aftenen, hvor min familie kom og fejrede mig, tænke jeg faktisk (desværre): Åh nej.. da der kom gæster. Om aftenen gik det så helt galt. Jeg begyndte at græde, og fortalte mine forældre hvorfor. Fordi jeg ikke havde været glad. De trøstede mig osv. og jeg blev glad igen. De sagde, at når man blev ældre var man ikke lige så glad for at have fødselsdag som da man var lille. Men er det ikke lidt tildligt når man er 12? Men videre.. Efter gæsterne var gået, begyndte jeg at græde, og synes jeg havde haft en lortefødselsdag. Men jeg ved ikke hvorfor. Jeg havde bare ikke den samme glæde som jeg plejer. Det endte med at jeg græd mig i søvn, imens min far havde trøstet mig rigtig meget inden. Så han sov sammen med mig om natten. Lang forklaring.. Men hvad er der præcist galt siden jeg ikke er glad, hvis I kan svare på konkret? Jeg er stadig en lille smule ked af det. Mvh, Den kede fødselsdags-dreng.

Svar: 

Hej

Det er rigtig som dine forældre siger at glæden ved fødslesdag ændrer sig med alderen. Der kan være stor forskel på hvornår det begynder at ændre sig. Det er ikke unormalt at det sker omkring din alder. Det kan også være at du har det sådan i år, men at du igen næste år vil have den gamle glæde.

At du ikke var så begejstret på din fødselsdag kan også skyldes noget helt andet. Måske du har haft noget andet i tankerne, noget der har fx bekymret dig eller du ha været ked af. Du kan prøve at tænke over om der er noget andet der har gået dig på.

Der er ikke noget galt i at du ikke har haft den samme glæde i år, heller ikke selv om du er 12 år. Prøv at overvej hvad du synes der er rart ved at have fødselsdag og nyd det. Du har ikke gjort noget forkert. Det er helt normalt at glæden ved at have fødslesdag ændrer sig.

Venlig hilsen Denise

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program