Skede svamp

brevkassespørgsmål

Skede svamp

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 14 år 4 måneder siden

Hej dx der er bare fordi ... Hvad sker der hvis man har sex eller giver finger til en pige der har skedesvamp?

Svar: 

Hej 14 årige.

Det er et godt spørgsmål du stiller mig, og for at kunne besvare det bedst muligt bliver jeg nødt til at dele det lidt op.

For pigen med skedesvamp: Hvis udbruddet af skedesvamp er slemt nok kan det være ubehageligt at få stukket noget op eller blive rørt. Men det kommer an på hvor slemt et tilfælde der er tale om.

For drengen der er sammen med pigen med skedesvamp: Skedesvamp er en svamp af candidafamilien. Det vil sige at den ikke "kun" kan side i skeden, men sætter sig i slimhinder generelt. Så hvis man har ubeskyttet sex med en der har skedesvamp, så kan det sætte sig i urinrøret eller ved oralsex i munden. Men der er ikke noget i vejen for at have sex med en person med skedesvamp, hvis man husker kondom.
Hvis man sørger for en god håndhygiejne og altså vasker grundigt hænder efter man har været sammen med pigen, kan jeg ikke se et problem i at man giver hende finger. Men husk som sagt at vaske hænder før du glemmer det og får kontakt til en af dine egne eller andres slimhinder (øjne, tarm, urinrør, mund og selvfølgelig skede).

Jeg håber at det var svar nok på dit spørgsmål, ellers er du velkommen til at skrive herind igen.

Med Venlig Hilsen

-Sune

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program