hvor bliver den af?

brevkassespørgsmål

hvor bliver den af?

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 14 år 2 måneder siden

hej jeg er en pige på 17 der nu snart er træt af at vente. jeg har været sammen med en del forskellige personer, men har ikke formået at få en orgasme. er der nogle folk der bare ikke kan få det. har virkelig kæmpet meget for det med de værse forskellige stillinger osv. men det er som om den aldrig kommer. hvad skal jeg gøre? eller er der overhoved noget at gøre? hilsen sisse

Svar: 

Hej Sisse,

Orgasme er et stort emne som fylder meget og det er rigtig fint at du skriver herind med spørgsmål om det. Jeg skal gøre mit bedste for at hjælpe dig.

Orgasmer er noget man hører meget om og man kan nemt få den opfattelse at man er "forkert" hvis man ikke oplever en stor og god orgasme hver gang man har sex. Det kan da også være frustrerende hvis man aldrig oplever en, især når nu man hører så meget om dem.

Det er dog faktisk sådan at det kun er ca. 10% af alle verdens kvinder som kan få orgasme ved bare at have sex. Langt de fleste kvinder har brug for at klitoris også stimuleres for at de kan få orgasme. Det er altså ikke sikkert at alle anstrengelserne med forskellige fyre og stillinger nogensinde bærer frugt, hvis ikke klitoris også er med i spillet.

Den bedste og nemmeste måde at få en orgasme er ved onani. Du kan se her på sexliniens hjemmeside hvordan man kan gøre det, hvis du ikke allerede er i gang. Når du har prøvet at få orgasme på egen hånd kan du prøve at bruge noget af det mens du har sex med en fyr. Du kan prøve at røre ved dig selv imens (det er nok nemmest hvis kroppen er lidt fri fortil, f.eks. i doggystyle) eller lade ham røre ved dig imens. Der findes også stillinger hvor klitoris bliver gnubbet mod fyrens krop, hvilket også kan hjælpe. Du kan se nogle forslag her.

Du kan læse lidt mere om orgasmer her i afsnittet "Orgasme og onani". Her kan du også læse lidt mere om at onani og orgasme kan hænge tæt sammen.

Når alt dette om stillinger og onani er sagt, så skal det også siges at det som regel er nemmere at få orgasme hvis man slapper af og ikke tænker for meget over det. Så hvis du får styr på dit eget "håndarbejde" og prøver at slappe af i stedet for at jagte orgasmen, så er dine chancer for at opleve det bedre.

Og hold fast ved at du ikke er spor forkert bare fordi du ikke får orgasme ved samleje. Det er som sagt langt de færreste kvinder der kan det. Husk også at sex kan være rigtig fint og dejligt - også uden orgasme.

Jeg håber at jeg har hjulpet dig, ellers må du endelig skrive igen.

Bedste hilsener,

Henriette.

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program