At kysse

brevkassespørgsmål

At kysse

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 13 år 11 måneder siden

Hej. Jeg er 15 år og tænker nogen gange på om jeg nogensinde får mit første kys og om der overhovedet er nogen der kan lide mig? Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få mit første kys, men det er bare lidt svært, fordi jeg ikke er særlig god til at snakke med piger. Med det mener jeg at jeg ved ikke hvad jeg skal snakke med dem om og hvad jeg kan tillade mig at spørge dem om uden de synes at det er underligt. og når jeg så endelig er alene sammen med en af mine veninder, så er jeg for nervøs til at spørge eller snakke meget med hende. Jeg håber virkelig at i kan hjælpe mig, for jeg har tænkt på det her i lidt over 2 år nu.

Svar: 

Kære Dreng

Mange tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du ser ferm til dit første kys, for det er tit både en spændende og dejlig oplevelse. For at det kan blive en god oplevelse, er det vigtigt, at det sker på den rigtige måde, og på det rette tidspunkt. Med det mener jeg, at du skal gemme det til en pige, som du er vild med og som er vild med dig.

Du skriver at du er for nervøs til at spørge din veninde, men jeg synes som sagt at du skal vente til at du kan give dit kys til en pige som du er vild med.

Det med at snakke med piger, især om det romantiske, er svært for mange drenge i din alder. Ofte er der ikke andet at gøre end at kaste sig ud i det. Og så handler det om øvelse, efter et par gange vil du nok blive mindre og mindre genert.

Hvis der er en pige, du særlig godt kan lide, kan du forberede dig ved at planlægge nogle spørgsmål og emner inde i hovedet inden du snakker med hende. Og så kan du "afspille" samtalen inden i hovedet, og forestille dig, hvad hun vil svare. Piger kan godt lide, når drenge viser interesse, så det er en god idé at spørge ind til hendes fritid og veninder for eksempel. Det smarte er, at du måske slipper  for selv at sige så meget i starten, hvis du lader hende snakke ;) Held og lykke!

Hilsen Julie

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program