Min højde?

brevkassespørgsmål

Min højde?

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 13 år 10 måneder siden

Hej jeg er en pige på 14 år, og synes det er super fedt at man kan skrive til jer. Så jeg vil spørg om højde og vægt? Jeg er 14 år og er 172 høj, 46kg og tynd. Jeg synes jeg er høj, men nogle siger det er helt normalt at være høj på min alder. Mine forældre siger jeg skal tage mere vægt på for at være høj og have en sund krop. Og det prøver jeg på, men det fungere ikke helt. Skal man sove for at få en sund krop? Og er det okay at være høj når man er 14 år.?

Svar: 

Hej.

Først og fremmest er det helt normalt, at unge piger vokser hurtigt. Som du nok allerede ved, eller har lagt mærke til, er pigerne i din klasse sikkert noget højere end drengene er lige nu. Drengene vokser lidt langsommere, så det er altså helt normalt, at du som pige, skyder lidt i vejret. 172 cm. er en ganske fin højde, og det er helt okay. 

Med hensyn til din vægt, er det meget forskelligt fra person til person. Forskellige personer med samme højde og vægt kan se meget forskellige ud. 46 kilo er dog lige i underkanten når du er 172 cm. høj. 

Jeg vil dog stadig give dine forældre ret i, at det ville være godt hvis du tog lidt på i vægt. Når det så er sagt, så tror jeg også nok det skal komme af sig selv, hvis du spiser fornuftigt og nok mad. Din krop vokser lige så stille til, men det kræver selvfølgelig nok mad og energi. 

Du spørger også til søvn. Søvn er vigtig for, om du er frisk og har overskud i hverdagen. I din alder, er søvn især vigtig fordi din krop er igang med en stor udvikling, og derfor har brug for hvile. 8-9 timer hver nat er passende i din alder. Behovet falder jo ældre du bliver.

Jeg håber du kan bruge mit svar, eller er du altid velkommen til at skrive igen.

Hilsen Lea

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program