sex

brevkassespørgsmål

sex

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 13 år 9 måneder siden

Hej, min kæreste og jeg har helt vildt lyst til at have sex sammen, men desværre er der over 1½ år til, at vi må.. Vi har allerede været sammen i to år, og vi har da også kysset osv. men vi er nået til et punkt hvor vi gerne "vil videre".. Men det er jo sådan, at man skal være 15 før det er lovligt at have sex.. Hvad gør vi?

Svar: 

Hej med dig.

Jeg er glad for at du skriver til brevkassen.

Jeg kan fortælle dig at lovgivningen omkring den seksuelle lavalder er lavet for at beskytte børn. Og ifølge loven er det ikke lovligt at børn under 15 år går skridtet videre og har samleje. Sex og følelser hænger nemlig tæt sammen og når man er blevet lidt ældre kan man måske bedre håndtere dem.

Derfor vil jeg hellere prøve at fortælle jer om nogle af de ting i kan hygge jer med, indtil i bliver 15 år. Du fortæller at, I har kysset hinanden osv. Jeg ved ikke om I har dyrket forspillet- som blandt andet kan indebære at I tager tøjet af, derefter kæler for og nusser hinanden, så I lærer hinandens kroppe at kende. At røre ved læber, øreflip, bryster, mave, lår og køn. Prøv at mærke efter hvordan det føles. Fortæl hinanden om det I oplever. Gør det mange gange så I bliver fortrolige med forspillet, jeres egen og hinandens kroppe. 

Så når du spørger mig så direkte i dit spørgsmål "Hvad gør vi?"- så vi jeg svare ærligt, at jeg synes I skal dyrke forspillet og vente med at "gå videre". I skal nok nå dertil, og der er en glæde ved at vente og være spændt på "den første gang" med den kæreste du kender rigtigt godt. Når det så endeligt bliver jeres første gang, er der nogle ting i kan begynde at snakke om, så i begge to føler at i er trygge ved det og hinanden. Det er sådan nogle ting som prævention, hvordan og hvor det skal foregå, hvad kunne I godt tænke jer at prøve og bare hygge jer med det. 

Jeg håber at du kan bruge mit svar ellers er du meget velkommen til at skrive ind igen.

Sommerhilsner Mette

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program