er jeg gravid?

brevkassespørgsmål

er jeg gravid?

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 13 år 10 måneder siden

Hej brevkasse. Jeg er en pige på 17 år. jeg har nogle spørgsmål som jeg rigtig gerne vil have svar på. Jeg går og er rigtig nervøs over om jeg er gravid. jeg har ikke haft min menstruation i over et halvt år. Men jeg har ingen form for kvalme, brystspændninger, større appetit eller den slags. Men alligevel, ser det ud som om at min mave vokser, og det er som om at der er "noget" der bevæger sig derinde. Jeg har taget 2 graviditetsteste, den ene viste at jeg ikke var gravid og den anden var meget utydelig, men med 2 streger. Jeg er rigtig forvirret. Da jeg på ingen måde er klar til at skulle være mor i så tidlig en alder, og jeg er heller ikke sammen med ham som ellers skulle være far, hvis jeg er gravid. Jeg har fået af vide at man ikke kan trække maven ind, hvis man er langt henne, og det kan jeg godt. jeg kan også sagtens trykke min mave helt flad og sådan nogle ting uden at der er smerter. Jeg har også hørt at man kan blive indbilsk gravid. Hvor kroppen opføre sig fuldstændig som var man gravid. Men ville det varer så lang tid og virke så virkeligt? Kan ens menstruation godt bare stoppe lige pludselig i så ung en alder, og i så lang tid, hvis man ikke er gravid? .. Jeg håber virkelig at i kan svare på mine spørgsmål. Hilsen den 17 årige nervøse pige.

Svar: 

Hej Nervøse pige.

Jeg kan godt forstå at du er urolig og jeg vil prøve at kaste lidt lys over din situation, selvom jeg ikke kan komme med et endeligt svar.

Det er sådan at man ikke nødvendigvis får de klassiske graviditetssymptoner som du beskriver, det er forskelligt fra person til person og graviditet til graviditet. Så det betyder ikke at du er sikker. Man kan sige at hvis du er 6 måneder gravid nu, så burde du kunne mærke en del liv derinde nu.

De to graviditetsteste er også lidt tvivlsomme. Det er sådan at nogle først danner det hormon der viser positiv i en graviditetstest senere, og derfor kan få en falsk negativ test. Alternativt kan en meget svag ekstra streg også være en falsk positiv, så der er heller ikke noget endeligt svar at komme efter.

Man kan blive indbilsk gravid, men så vidt jeg har kunnet finde opstår det kun hos folk der meget gerne vil være gravide. Der er derimod et par grunde til at din menstruation kan stoppe. Den ene kan være at du er så undervægtig at kroppen ikke kan følge med og derfor stopper. Alternativt kan du have pco, det ses mest hos overvægtige piger, men alle kan få det. PCO er en sygdom der giver meget uregelmæssig menstruation, og for nogle kan der endda gå et halvt til et helt år imellem menstruationer. Nogle få med PCO kan ikke selv få menstruation.

Så som sagt kan jeg ikke give dig et klart svar, mit eneste svar må være at du skal se og kommet til læge, og få undersøgt hvad det er. Lægen kan meget klart fortælle dig om du er gravid, og hvis du ikke er skal I nok have undersøgt hvad der ellers er.

Jeg håber du kan bruge mit svar til noget, ellers er du velkommen til at skrive igen...

Med Venlig Hilsen

-Sune

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program