Usikker

brevkassespørgsmål

Usikker

brevkassespørgsmål af
Anonym
20 år
Oprettet 13 år 10 måneder siden

Hej brevkasse. Jeg er 20 år og har endnu ikke hafte en kæreste. Er det normalt?? Synes alle jeg kender har været sammen med en del.. Jeg føler der må være noget ved mig, som drengene ikke kan lide, og det gør mig usikker. Jeg føler mig ofte ensom pga. det selvom jeg har en masse veninder.

Svar: 

Hej med dig!

Du er bestemt ikke den eneste på 20 år, som ikke har haft en kæreste. Jeg kan sagtens forestille mig, at mange af dem du kender allerede har haft en hel del kærester, men det betyder ikke at du er unormal. Der er stor forskel på, hvor tidligt man får en kæreste. Nogle mennesker har det bedst i et parforhold og du vil ofte se, at kort tid efter de har afsluttet et forhold, så har de en ny kæreste. Mens andre, ligesom dig, kan klare sig uden kæreste i længere tid.
Jeg ved ikke, hvorfor du ikke har haft en kæreste endnu, måske er du en mere genert pige, som ikke er så frembrusende og derfor måske holder lidt igen? Det kan også være fordi at du er en viljestærk pige, som ved hvad du vil have – eller i hvert fald ved, hvad du ikke vil, og derfor ikke bliver kæreste med den første fyr du falder over.
Jeg ved godt, at man kan føle sig ensom når man ikke har en kæreste, også selvom man har mange dejlige veninder - for man har også brug for den kærlighed og omsorg som en kæreste kan give en.. og så er det bare ikke det samme at ”ligge i ske” med veninder foran tv’et søndag aften.  
At du ikke har haft en kæreste endnu behøver ikke betyde, at der er noget ved dig som drengene ikke kan lide – i stedet er det måske tegn på, at du ikke har mødt den rette endnu. Jeg ved godt, at det lyder som en kliché, men jeg er sikker på at du nok skal få en kæreste! Det kan kræve tålmodighed at vente på at den rette fyr dukker op, og det hjælper dig ikke meget lige nu, men du må endelig ikke miste håbet.
Du fortæller, at det gør dig usikker at du ikke har haft en kæreste, fordi du frygter at drengene ikke kan lide dig. Det er helt normalt at du føler dig usikker, for når man ikke bliver bekræftet af en fyr, så kan man godt blive lidt usikker på sig selv. Men som sagt, så er der bestemt ikke noget unormalt i det. Jeg har flere skønne veninder, som først fandt en kæreste da de var i 20’erne - til gengæld har de meget hurtigt fået et seriøst forhold, fordi de var blevet klogere på hvem de selv var, og hvad de søgte i en kæreste.
Mit råd til dig er, at du skal nyde dine veninder og prøv om du kan lade være med at bekymre dig for meget - det skal nok lykkes! Og når du først har fundet ham, vil han forhåbentlig være ventetiden værd.
Held og lykke med jagten på kærlighed.
Mange hilsner
Marianne

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program