utro :(

brevkassespørgsmål

utro :(

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 13 år 9 måneder siden

hej jeg er en pige på 15 år som har en dejlig kæreste vi har været sammen i ca 2 måneder og elsker ham rigtig højt. Jeg er ham utro var i seng med en anden og har kysset med nogen andre. Han elsker mig rigtig højt og brød sammen da jeg fortalte ham om jeg havde kysset med en anden så hvad vil han ik sige til at jeg har været sammen med en :s jeg ved ikk hvorfor jeg gør det. Jeg føler lidt der er så mange ting jeg ik har prøvet han er ældre end mig og han var min første gang min første rigtige kæreste han er den første til næsten alt. Jeg kan fortælle ham alt og han er der 100 % for mig men nogengange når han ik er ved mig er jeg meget ensom og han går meget op i sport og bruger meget tid på det er jeg endnu mere ensom også er jeg dum når jeg får noget at drikke. Jeg har så dårlig samvittighed ved ik hvad jeg skal gøre jeg bliver så ensom hvis han slår op med mig men han fortjener ik det her

Svar: 

Hej,

Hvor er det godt, du skriver. Du er tydeligvis rigtig ked af situationen og vil gerne finde en måde at slutte den her måde at behandle din kæreste på.

Du skriver, at du har en rigtig dejlig kæreste, og at I har været sammen i 2 måneder. Du skriver også, at han er ældre end dig, at han var den første, du var i seng med, og din første rigtige kæreste. Problemet er, at skønt du elsker ham rigtig højt, har du været ham utro flere gange. Det er du rigtig ked af, og nu ved du ikke, hvad du skal gøre. Du synes, han fortjener bedre men vil på den anden side heller ikke miste ham.

Det er et meget stort spørgsmål, du stiller. Men jeg vil gerne som det første starte med at foreslå dig, at du stopper med at være ham utro. Om det så betyder, at du skal gøre det forbi med din kæreste, så du er fri til at være sammen med andre, eller om det betyder, at du skal blive sammen med din nuværende kæreste uden at være sammen med andre.

Med mindre man i et forhold er enige om at man kan være sammen med andre, synes jeg ikke utroskab er i orden overfor den anden part. Uanset hvad der er årsag til utroskabet må man tage ansvar for sine handlinger. Det lyder måske lidt hårdt. Men at tage ansvar for sine handlinger er også en måde at finde ud af, hvad man egentlig vil med sit liv, og hvem og hvordan man egentlig gerne vil være i forhold til andre mennesker.

Når dét så er sagt, så har jeg fuld forståelse for, at du er kommet til at begå nogle fejltrin. Det gør alle mennesker. Men min pointe og mit råd er, at du sætter dig ned og prøver at tænke over, hvorfor du mon har handlet, som du har, og hvad du skal gøre ved det.

Som jeg ser det, kan der være flere forklaringer.

Er du mon utro, fordi du rent faktisk ikke er parat til at binde dig, som du selv siger? Du er stadig meget ung, og nogle gange møder man bare 'den rigtige' på et forkert tidspunkt. Man kan nogle gange med sit hoved godt se, at det her er en fantastisk fyr, som man burde holde fast i, mens ens hjerte og mave vil noget andet. Er det tilfældet må du acceptere, at det forholder sig sådan og gøre det forbi med din kæreste, selvom det er hårdt.

En anden mulighed kan være, at du er utro, fordi du ikke længere er forelsket i din kæreste? Måske er dine følelser for ham ikke så stærke, som du tror? Man kan jo godt holde enormt meget af en person uden at have akkurat de følelser, som man helst skal have for en kæreste. I mange forhold ender den ene med gradvist at 'vokse' fra den forelskelse, der var i starten. Det betyder ikke, at man holder op med at holde af den anden eller bliver ligeglad. Man er jo blevet forelsket af en årsag, og man har delt en masse smukke oplevelser og følelser sammen. I dit tilfælde er du måske ekstra knyttet til din kæreste, fordi han netop var din 'første' på mange måder. Og den slags skaber et stærkt bånd. Er det tilfældet, at dine følelser måske ikke længere er stærke nok, synes jeg stadig, at du skal gøre det forbi med din kæreste.

Imellem de her to muligheder ligger en masse blandinger, og kun du kan vide, hvad der gælder for dig.

En tredje mulighed er dog, at du stadig er forelsket i din kæreste og inderst inde også ønsker at binde dig til ham men af forskellige årsager er kommet til at være utro. Du skriver, at du tit føler dig ensom, når du ikke er sammen med din kæreste. Fx hvis han er til sport, som du også skriver, at han er vældig interesseret i. Jeg kan ikke vide det, ud fra det du skriver, men måske er der nogle dybereliggende årsager til, at du er din kæreste utro. Måske er du i virkeligheden usikker på din kæreste og henter bekræftelse ved at være sammen med andre. Måske er din opførsel et råb om opmærksomhed? I så tilfælde synes jeg, at du skal prøve at tage en god snak med din kæreste. Jeg kan ikke vide, hvordan han vil reagere på det, du fortæller ham, og det er dig, der afgør, hvor meget du fortæller ham, men jeg synes, han fortjener at kende sandheden.

I alle tilfælde er det nogle meget svære overvejelser og tanker, du står overfor, og jeg synes ikke, du skal gå alene med det. Måske du har kan prøve at snakke med din mor og far om det eller en anden voksen, som du føler kunne forstå dig. Måske du også skulle prøve at snakke med dine veninder og sammen med dem få vendt nogle af alle de her ting. Du er også meget velkommen til at skrive igen her i vores brevkasse. Og du er også meget velkommen til at kigge forbi vores chatrådgivning. Her sidder en masse kompetente voksne, som er parate til at hjælpe og snakke. Den har åbent mandag til torsdag fra klokken 14-19.

Mange tanker, Trine

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program