"Poser" under øjnene..

brevkassespørgsmål

"Poser" under øjnene..

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 13 år 8 måneder siden

Hej Cyberhus! Jeg er en 13 årig dreng. Jeg går i seng mellem 1-3 her i ferien.. Det skal der jo være plads til når man har ferie og sove længe! Det skønt.. Men så når jeg vågner og længere henne af dagen har jeg poser under øjnene.. Hvad kan jeg gøre for at undgå dette? Et tidspunkt jeg bør gå i seng? Eller gå op og smække noget vand i hovedet på mig selv eller hvad? Jeg hader det. Tusinde tak på forhånd!

Svar: 

Hej dreng på 13 år.

Det er skønt at have ferie - og der skal være plads til at sove længe. Men jeg kan godt forstå du hader det med poserne under øjnene.

Det er sådan at når du sover længere end du plejer og du først vågner måske op ad formiddagen eller eftermiddagen, så kan kroppen blive dvask af at ligge i sengen og dit ansigt kan føles hævet, måske endda ømt - det kan give de der poser under øjnene. Kroppen bliver dvask, fordi du ellers er vant til at have en anden rytme, fordi du plejer at stå tidligt op, når du skal i skole. Her er et par forslag til hvordan du kan undgå det:

  1. Prøv at undgå at gå sent i seng og stå sent op hver dag. Du er jo en ung teenagefyr, så du har faktisk brug for ca. 9 timers søvn hver nat, men forsøg så vidt muligt at holde en god søvnrytme, sådan at du ikke sover fra kl 3.00- 12.00 hver dag. Prøv om du kan holde den rytme du plejer at have, når du skal i skole også forkæl dig selv med at gå sent i seng nogle enkelte dage.
     
  2. Man kan mindske poserne under øjnene med koldt vand, så det er en rigtig god ide at vaske ansigtet med koldt vand - det frisker op.
     
  3. Du kan også fryse nogle brugte teposer og ligge på de dine lukkede øjne i en 10minutters tid, så kan du ligge og slappe af. Man kan også bruge kolde agurkeskiver eller en kold ske til at mindske poserne/hævelsen.

Jeg håber du kan bruge rådene, så du kan nyde din sommerferie og sove længe - uden poser under øjnene.

Sommerhilsner

Bibi

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program