Sygdom

brevkassespørgsmål

Sygdom

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 13 år 8 måneder siden

Hmm. Hvordan skal jeg starte. Jeg har bare problemet med at jeg arbejder i en grill kyllinge butik. Også spiser jeg for meget pmmesfritter og kyllinger og det er jo ikke sundt, efter jeg har hørt det? Jeg er også lidt tynd og ville gerne være lidt mere normal også har jeg også sixpack jeg har trænet op men håber ikke det fjernes ved at spise fast food. Hver gang jeg tjekker min sixpack begynder det ikke være så tydelig mere :(. Kan i uddybe det lidt mere så jeg får meget ud af det!

Svar: 

Hej med dig

Jeg kan godt forstå, at det må være svært at holde sig fra alt det lækre mad, når du er på arbejde. Jeg synes også sagtens, at du en gang i mellem kan spise lidt af det, men som du også selv siger, så er det selvfølgelig ikke sundt mad. Derfor er det nok en god idé, at du ikke spiser det hver gang, at du er på arbejde. Hvis du ofte bliver sulten, når du er på arbejde, synes jeg, at du skal sørge for, at tage en madpakke med på arbejde. Vælg noget mad, som du synes er lækkert, men som samtidig er sundt. Eksempelvis en grovbolle med pålæg og et stykke frugt, eller noget andet som du godt kan lide. Jeg tror, at du vil opleve, at du har lettere ved ikke at spise grillkylling og pommes frites, hvis du er mæt efter at have spist din madpakke.

En dreng på din alder har brug for en masse energi, så det er vigtigt at du får noget mad at spise, der er godt for din krop. Hvis du synes, at du er lidt for tynd, kan det også være fordi, at du vokser meget, og så har din krop måske brug for, at du spiser lidt ekstra. Jeg synes, at du skal snakke med din mor og far eller måske sundhedsplejersken på din skole, og fortælle dem, at du synes at du er for tynd. Hvis de også synes det, kan i sammen snakke om, hvad du kan spise for at tage på i vægt.

Du vil gerne have nogle gode råd til hvordan du beholder din sixpack. Du synes, at den bliver mindre tydelig, når du spiser fastfood. At have en sixpack er hårdt arbejde, og kræver at man træner sine mavemuskler regelmæssigt, som du sikkert allerede gør, men også at man spiser sund mad. Jeg tror, at du vil opleve, at din sixpack vender tilbage, når du spiser mindre af det usunde mad. Det synes jeg, at du kan forsøge først. Ellers kan du, hvis du styrketræner i et fitnesscenter, prøve at spørge instruktøren om, hvordan du træner din mavemuskler på den rigtige måde, så du kan beholde din sixpack. Samtidig er det vigtigt at træne på den rigtige måde, så man ikke skader kroppen.  

Jeg håber du kan bruge mine råd.

De bedste hilsner

Heidi

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program