spørgsmål

brevkassespørgsmål

spørgsmål

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 13 år 7 måneder siden

Hej, jeg har lige to spørgsmål: 1. Kan man godt give en dreng handjob hvis han har kondom på? 2. Hvor lang tid lever en sædcelle? -altså uden for livmodern. Håber i vil svare :-)

Svar: 

Hej med dig.

Det er godt du skriver og jeg vil prøve at besvare dine spørgsmål så godt jeg kan.

Det er rigtig dejligt at høre at I bruger kondom og ja du kan godt give en dreng et håndjob, hvis han har kondom på. Hvis det er fordi I skal til at have samleje, så er det faktisk en rigtig god ide at sætte kondomet på i starten, når hans penis er stiv. Så sker der heller ikke det, at I 'kommer til' at glemme at få kondom på i kampens hede.

Hvis det er fordi du 'kun' skal give ham et håndjob, så er kondom faktisk ikke en nødvendighed. Men hvis han har fået sæd på fingerne, så er det en god ide, at han lige vasker hænder hvis han for eksempel vil stikke en finger op i dig.

Man siger at sædceller kan leve uden for livmorden indtil det bliver tørt. Det vil sige det er ret kort tid..:) Og så skal du også vide, at hvis de nu eksempelvis er på dit lagen, så er det ikke sådan at de kan kravle op i dig og gør dig gravid. Jeg ved at inden i din livmoder er gennemsnitslevetiden ca. 3-5 døgn, men uden for din skede og livmoder, gælder der nogle meget dårligere overlevelsesmuligheder for sædcellerne.

Jeg håber du kan bruge mine svar og held og lykke med det hele :)

Venlig Hilsen Mie

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program