Hey (:

brevkassespørgsmål

Hey (:

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 13 år 5 måneder siden

Jeg er en dreng på 14 år... Min selvtilid er ikke særlig god inden for kærlighed osv. Jeg føeler også at ingen, ingen overhoved vil have mig.. Hva' skal jeg lige gøre.? Jeg er ikke voldsom desprarat, men vil da gerne have en kæreste? (:

Svar: 

Hej med dig..

Det er lidt underligt med kærlighed og sommetider kan det godt lige være svært at finde ud af. Kærlighed er også tit noget der bliver en smule nemmere med alderen, fordi så bliver man lidt mere sikker på hvad man godt kan li og hvad man ikke kan li ved en pige, og hvilken slags kæreste man gerne vil have.

Du er 14 år og måske er der nogle af dine venner fra skolen der er begyndt at få kærester, og så tænker du måske, at du også gerne vil have en. Og det kan jeg sagtens forstå.

Men du skal også vide at stort set alle teenagere har det på samme måde som dig. Det kan godt være de ikke viser det og det kan godt være nogle af dem allerede har en kæreste, men de kender godt den følelse du går med..

Det er bare pokkers svært at bestemme over kærligheden og om hvornår den lige kommer og hvad man skal gøre for at finde den. Jeg tror du skal tænke på to ting. Det ene er, at det nok skal komme og lige pludselig står der en pige som du slet ikke kan lade være med at snakke med og gerne vil lære lidt bedre at kende. Så tålmodighed er den ene ting.

Den anden ting er at du kan begynde at øve dig stille og roligt. Du kan prøve at lægge mærke til de søde piger på din skole, eller i klubben, eller andre steder og prøve at snakke med dem. Det behøver ikke at være om noget særligt, fordi det handler egentlig mere om at du bliver mere tryg ved at snakke med piger.

Du kan også prøve at lave ting med piger i skolen. Det kan være i en gruppe hvor i skal lave en skoleopgave eller hvis der sker noget særligt i frikvarterene. Egentlig bare prøve at være mere der hvor pigerne er.

Så den sidste ting er, at hvis du allerede har en pige i tankerne som du synes er sød, så kan du prøve at bruge lidt mere energi på hende. Du kan kigge lidt ekstra på hende, prøve at snakke lidt mere med hende, eller måske få hendes telefonnummer eller blive venner med hende på facebook, og så begynde at skrive lidt med hende.

Faktisk er nettet en meget god mulighed for at skrive med nogle piger, og på den måde kan du opleve at det er meget skægt og rart. Og hvem ved, måske skriver du lige pludselig med en pige som du på et tidspunkt også har lyst til at lære at kende i virkeligheden.

Så..der er ikke rigtig nogen præcis måde at gøre det her med kærlighed på, men for det meste så kommer det stille og roligt og lige pludselig så tror jeg du vil opleve at du får mere selvtillid på det område.

Held og lykke med det..

Med venlig hilsen Jane

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program