hvorfor gør det ondt?

brevkassespørgsmål

hvorfor gør det ondt?

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 13 år 5 måneder siden

hej. Jeg er en pige på 16, der har en helt fantastisk kæreste. Vi havde for første gang sex, her i weekenden. Det var hans første gang, men ikke min. Jeg har prøvet det 2 gange før, for ca. et halvandet år siden ... derfor havde jeg ikke regnet med det ville gøre ondt denne her gang, men det gjorde det! - Jeg synes egentlig ikke det var særlig rart, hvilket jeg havde forventet det ville være, det gjorde mere bare ondt. Så mit spørgsmål er om der er noget galt med mig? jeg har jo gjort det før, og alligevel gjorde det ondt? kh jh.

Svar: 

Hej J.H

Der behøver slet ikke at være noget galt med dig, selvom det gjorde ondt og du har været seksuelt aktiv før, det har ingen betydning.

Der kan være forskellige årsager til at det kan gøre ondt under samleje, nogle af årsagerne kan være:

  • hvis ikke du havde lyst til sex
  • Hvis det hele gik for stærkt og i ikke tog jer god tid
  • Hvis ikke du var klar
  • Hvis det var en du ikke kendte
  • Hvis i lavede stillinger hvor penis ramte dit underliv, det kan gøre rigtig ondt og være meget ubehageligt
  • Hvis du spændte meget i kroppen og ikke slappede af
  • Kønssygdomme kan også være årsag til smerter under sex, men hvis du har sørget for beskyttelse tidligere (kondom eller anden form for prævention), skal du ikke bekymre dig om det.

Det er rigtig vigtigt at man har lyst til den person man er sammen med, så det føles rart og behageligt og ikke er noget man gør, bare for at gøre det.

Hvis det ikke lige er nogen af de årsager som jeg har skrevet ovenfor, betyder det ikke at der er noget galt med dig, men hvis det fortsætter med at gøre ondt og du er i tvivl om hvorfor, så synes jeg du skal tage en snak med din egen læge, som kan vejlede og rådgive dig, det er også vigtigt at du kontakter din læge hvis du har mistanke om kønssygdomme.

Kærlig Hilsen

Sascha

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program