nyt barn?

brevkassespørgsmål

nyt barn?

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 13 år 4 måneder siden

hej, jeg har skrevet her inde engang før, fordi jeg havde mistet et barn i 3-4måned... men fik hjælp, så håber i kan hjælpe mig igen. som sagt aborterede jeg, da jeg var 17 (bliver 19 til dec.). men det er først nu jeg snakker med en psykolog. jeg har også snakket ved hende om dette "nye problem", men ville gerne have noget at samligne med. problemet er kort sagt, at jeg ikke ved hvad jeg skal resten af mit liv, dvs efter hf -til sommer. jeg har nemlig tænkt rigtig meget på at få et barn igen, og vil gerne snart, måske efter hf. men min fornuft siger jo at jeg burde ta´en uddannelse først... men så tænker jeg bare, at 3-4 år er langt tid, at vente på :s og det gør det ikke nemmere at, jeg også skal tage hensyn til min kæreste (den samme fader til det mistet barn). men er bare i dilemme med mig selv, og det gør mig så frustreret, jeg tænker næsten ikke på andet, end at få et barn igen. saver virkelig at være mor. selvom jeg godt ved, at jeg er ung, føler jeg, at jeg ikke rigtig kan "nå" det. det kunne jo også være fedt at rejse inden, men så bliver ventetiden bare længere.... følte mig virkelig lykkelig da jeg var gravid, men der mangler noget nu. en del af mig. ved godt jeg ikke kan få dét tilbage, men måske et nyt? kan man mon komme i en midtvejskrise så ung? mvh.

Svar: 

Hej med dig..

Det gør mig ondt at høre, at du har mistet dit barn, men jeg er glad for at du nu snakker med en psykolog. Det er hårdt at miste et barn og det er vigtigt at få snakket godt om det, så du kan komme godt videre i dit liv, trods dit tab..

Og jeg synes det er super godt, at du vil have noget at sammenligne med, og at du undersøger tingene og dig selv, før du tager en stor beslutning. Jeg vil gerne prøve at hjælpe med nogle overvejelser og tanker som du måske kan bruge.

Jeg tror ikke du er i en midtvejskrise, men jeg tror du har oplevet en speciel følelse af lykke og en følelse af at være mor, som du rigtig gerne vil opleve igen. Og jeg synes slet ikke der er noget galt i at det fylder meget for dig og at du gerne vil have den følelse igen.

Du skriver selv, at du er meget ung og det har du helt ret i. Så det første jeg gerne vil sige til dig er, at der er masser af tid og at du nok skal opleve at blive gravid igen. De fleste får deres første barn i slutningen af tyverne, så på den måde er der ikke noget unormalt i at vente..

Men det ændrer jo ikke ved den følelse, at du gerne vil være mor nu og jeg har nogle ting som jeg synes du skal prøve at tænke over:

1. Livet er fyldt med alle mulige dejlige ting og oplevelser som du skal igennem i dit liv. Det at blive mor er en af dem og du nævner selv en række andre. Uddannelse (ikke altid så fedt med alle lektierne :), rejser, opbygge et hjem, få et spændende arbejde, fritidsinteresser, tid med meennesker man holder af og meget mere..

Alle de her ting kan ikke ske på samme tid og det er jo sådan set fint nok, fordi så ville der være en masse kedelige år i ens liv.:) Så man bliver sommetider nød til at vælge og prioritere i hvilken rækkefølge de skal komme og om hvilke man gerne vil have og hvilke man ikke vil have i sit.

Det kan være hamrende svært, specielt hvis man har helt vildt meget lyst til en ting, men at man så må sige farvel til andre ting. Men sådan er det og i sidste ende er det dig selv der bestemmer.

2. Du skriver at det er irriterende også at være afhængig af din kæreste og det er du jo. Din kæreste skal være med på det og han skal også have en god følelse i kroppen og du skal respektere hvis han ikke synes det lige er tiden for et barn.

3. Du har også et ansvar for barnet. Her mener jeg ikke kun det praktiske, at være kærlig og omsorgsfuld, men også at barnet skal have den bedst mulige mor. Jeg kan godt høre på dig, at du vil være en dejlig og kærlig mor, men jeg kan også høre på dig, at du har tanker og drømme om fremtiden som ikke kun handler om børn.

Du har fx. nogle tanker om uddannelse og du har også en lille rejsefugl inden.

Fordelen ved at vente lidt med at få barn er, at du bliver ældre og får opfyldt nogle andre ting i livet også. Det vil gøre dig mere moden, sikker på dig selv og du vil lære dig selv bedre at kende, plus at du få udlevet nogle af de drømme som du har inden.

Fordelen ved alt det her er, at det vil også gøre dig til en bedre mor tror jeg, fordi når du er mere moden og sikker på dig selv, så kan du også være mere sikker og moden over for barnet. Og det er rigtig godt for barnet.

Så der er en masse "fornuftige" argumenter for at vente lidt med at få barn, men det ændrer ikke ved at det er dit liv og din beslutning. Men jeg vil anbefale dig at gøre to ting:

- Du har mistet et barn for 2 år siden og de følelser fylder stadig meget i dig. Derfor vil jeg anbefale dig at snakke lidt mere med psykologen, før du tager nogen beslutninger. Jeg synes det er vigtigt, at du ikke får et barn til, før du føler at du har det ok med din sorg, og at du ikke bliver gravid igen fordi du savner følelsen af at være gravid og savner dit første barn.

Man kan sige, at du skal være klar til det nye barn.

- Det andet er, at jeg synes det skal føles helt rigtigt både i dit hoved, hjerte og mave. Lige nu har du en tvivl og derfor synes jeg du skal vente til den ikke er der mere.

Jeg håber du kan bruge noget af det jeg har skrevet og jeg ønsker dig alt det bedste. Og jeg er sikker på du bliver en dejlig mor, når den tid kommer..:)

Husk chatten her i Cyberhus, hvis du har brug for at chatte anonymt med en voksen her i Cyberhus..

Venlig hilsen

Erroll

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program