P-piller

brevkassespørgsmål

P-piller

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 13 år 4 måneder siden

Hej :) Jeg er på p-piller og dyrker som regel sex uden kondom med min kæreste. Jeg har lige taget den sidste p-pille i min pakke her igår, men fordi vi skal på ferie sammen fra på fredag, begynder jeg på en ny pakke her til aften for at udskyde min menstruation. Planen er, at jeg vil fortsætte med p-pillerne indtil vi har været på ferie, og så få min menstruation. Jeg ved, at jeg stadig vil være beskyttet imens jeg tager p-pillerne, men problemet er, at der i sedlen i min p-pillepakke står, at hvis jeg glemmer en pille bare én dag ugen EFTER jeg har haft sex uden anden beskyttelse, kan jeg blive gravid. Så mit spørgsmål er, om jeg kan blive gravid, hvis jeg dyrker sex fx dagen før jeg stopper med p-piller, hvis jeg har udsat min menstruation en uge? Så jeg overvejer om jeg skal blive ved med at tage p-pillerne en uge EFTER jeg har haft sex uden kondom og så bare dyrke ekstra beskyttet sex i den uge, for at være på den sikre side? Håber I kan hjælpe mig!

Svar: 

Kære du,

Det er rigtig fint du skriver ind, for at sikre dig mod graviditet.

Hvis jeg forstår dig rigtigt, så spørger du om du er i ekstra risiko for at blive gravid den uge hvor du ikke tager p-piller efter ferien. Altså den uge, hvor du skal have din udskudte menstruation. Så hvis du har sex med din kæreste og kort tid bagefter tager din p-pille pause, altså den udskudte p-pille pause. Selvom man udskyder sin menstruation ved at springe p-pille pausen over, så har man ikke en større risiko for at blive gravid. Hvis man bare husker at tage sin p-pille hver dag på cirka samme tidspunkt, så er man dækket som sædvandligt.

Du skal bare være opmærksom på at nogle pigers livmoder stadig bløder lidt selvom man fortsætter med at tage p-piller. Derfor skal du måske tage nogle trusseindlæg med på ferien, hvis der skulle komme lidt pletblødning.

God ferie!

Venlige Hilsner fra Line

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program