Underlivet

brevkassespørgsmål

Underlivet

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 13 år 4 måneder siden

Hej brevkasse Jeg har to spørgsmål Er det normalt at have bumser i underlivet? Jeg har haft en før, den gik væk, men nu er der kommet en ny. Og SKAl man have en form for behandling, hvis man har svamp, eller går det væk af sig selv? M.v.h Aya

Svar: 

Kære Aya, 

Man kan faktisk godt få bumser i skridtet. Der er de samme kirtler der, som man har i ansigtet. Men derudover kan man få flere andre ting, som kan ligne bumser.

Det kan for eksempel være en hårsæk, som bliver betændt når man barberer sig. Så kan der komme noget lidt gulligt væske ud og det kan være ømt. Hvis det er det, skal du passe på når du barberer dig og sørge for at barbere med hårene og ikke mod. Det vil også blive bedre hvis du i perioder ikke barberer dig dernede.

Så kan det være det man kalder kondylomer, eller kønsvorter. De er ofte rimelig små og lidt hårde. Lidt ligesom hård hud under fødderne eller fodvorter. Der er noget man skal behandles for. Derfor er det meget vigtigt at du finder ud af hvad det er. Kondylomer skal behandles hos lægen med creme eller frysning.

Det sidste jeg tænker på er herpes. Udfra din beskrivelse lyder det ikke umiddelbart som det. Herpes viser sig som små blærer eller vandbobler, det kan gøre lidt ondt og efter noget tid vil de gå i stykker og der vil komme sår. De vil blive ved med at komme igen indtil du får dem behandlet. Behandlingen er nem og du skal enten spise piller eller smøre det med creme. Det kommer an på hvor slemt det ser ud.

Med hensyn til din svamp, så er jeg ked af at sige at den skal behandles. Den vil ikke gå væk af sig selv. Til gengæld er behandlingen meget nem. Du kan forsøge to ting. 1. På apoteket kan du købe et svampe middel, der er blandt et som hedder Canisten. Der er en pille, som skal op i skeden, som en tampon og en creme du kan smøre med udenpå. Det kræver ikke recept fra lægen. 2. Hvis det ikke virker kan du få en pille hos lægen, Fluconazol. Der skal du bare spise den een gang og så virker det godt.

Held og lykke med det hele.

Venlige hilsner fra Line

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program