P-piller?

brevkassespørgsmål

P-piller?

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 13 år 1 måned siden

Hej :) Jeg har længe tænkt på at jeg gerne vil have p-piller, fordi min mens. er meget uregelmæssig og det er ikke rart at gå rundt og hele tiden være bekymret over om man har fået det. Jeg er også begyndt at have sex med min kæreste, og det ville være meget nemmere hvis vi ikke skulle købe kondomer. Jeg er bare meget i tvivl om hvordan jeg skal sige det til min mor. Hun ved godt at min mens er uregelmæssig, men hun ved ikke at jeg har haft sex. Hvordan skal jeg sige til hende at jeg gerne vil have p-piller? Og hvis vi så kommer til lægen skal min læge så kigge mig dernede? Hilsen Mig :)

Svar: 

Hej Mig!

Mange tak for dine spørgsmål. Det er rigtig godt, at du og din kæreste vil beskytte jer, når I har sex. Stor ros til jer!

Jeg kan godt forstå, at du ikke synes, det er rart at gå rundt og være bekymret for, om du får din menstruation. Det er helt normalt at menstruationen er meget uregelmæssig de første år. Det bliver som regel mere regelmæssigt senere.

Det er selvfølgelig helt op til dig selv, om du vil fortælle din mor, at du har sex med din kæreste. Jeg synes sagtens, at du kan fortælle din mor, hvordan du har det med de uregelmæssige menstruationer, og at du har tænkt på, at løsningen kunne være p-piller - og så kunne du sige, at det også er fordi, du er begyndt at have sex med din kæreste. Jeg synes også, at du skal fortælle hende, at I indtil nu selvfølgelig har brugt kondom - det viser, hvor ansvarlig du er. Det er ikke nødvendigt for lægen at lave en gynækologisk undersøgelse, når du skal have p-piller.

P-piller er en af de sikreste måder at beskytte sig mod graviditet på, men de beskytter ikke mod kønssygdomme. Det er kun kondomer, der gør det. Hvis du eller din kæreste har været i seng med andre, kan I overveje at gå til lægen og blive tjekket for kønssygdomme inden I stopper med at bruge kondom. Hvis du skal undersøges for kønssygdomme skal lægen selvfølgelig kigge dig dernede og tage nogle prøver.

Jeg håber, du kan bruge mit svar!

Kærlig hilsen Christine

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program